Сана Марин, новият министър-председател на Финландия от началото на декември,

...
Сана Марин, новият министър-председател на Финландия от началото на декември,
Коментари Харесай

4-дневна работна седмица с 6-часов работен ден поиска финландският премиер

Сана Марин, новият министър-председател на Финландия от началото на декември, прикани за въвеждане на еластичен работен график в страната, който да планува 4-дневна работна седмица и 6-часов работен ден, заяви New Europe.

34-годишната Марин попадна в центъра на интернационалното внимание още при спечелването на изборите в края на предходната година, когато стана най-младият министър председател в света като лидер на 5-партийна лявоцентристка коалиция, напълно оглавена от дами.

Нейната коалиция изиска тест за новия работен график по случай 120-годишнината на Социалдемократическата партия (СДП) в Турку.

„ Вярвам, че хората заслужават да прекарват повече време със фамилиите си, обичаните хора, заниманията и други аспекти на живота, като културата. Това може да бъде идната стъпка за нас в професионалния живот. “, сподели Марин.

Северната нация е възприела гъвкави модели на работа от десетилетия, когато страната одобри Пакта за работното време през 1996 година, който дава на множеството чиновници правото да поправят нормалното си работно време на работното си място, като стартират или приключват до три часа по-рано или по-късно.

В прилежаща Швеция, където 6-часовият работен ден към този момент се ползва от 2015 година, резултатите демонстрират, че чиновниците са по-щастливи, по-богати и по-продуктивни, защото към момента са изцяло платени. Това, несъмнено, покачва и потребителската задоволеност.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР