Сан Франциско стана първият американски град, който забранява продажбата на

...
Сан Франциско стана първият американски град, който забранява продажбата на
Коментари Харесай

Сан Франциско забрани продажбата на електронни цигари

Сан Франциско стана първият американски град, който не разрешава продажбата на електронни цигари, до момента в който не бъде обяснен резултатът им върху човешкото здраве, оповестиха осведомителните организации.

Градският съвет на Сан Франциско гласоподава през вчерашния ден краткотрайно да бъде неразрешена продажбата на електронни цигари. Забраната гласи, че " в Сан Франциско никой няма да има право да продава или дистрибутира електронни цигари на никого ", в случай че продуктът е тестван и утвърден от американската Агенция за надзор на храните и медикаментите.

Така от вторник магазините не могат да продават устройствата, противозаконна е и онлайн продажбата.

Федералните управляващи предизвестиха за " зараза " измежду младежите в Съединени американски щати, като се чака наложената възбрана във Сан Франциско да удари водещия производител на електронни цигари " Джуул Лабс " (Juul Labs), основан в града.

" Трябва да предприемем дейности, с цел да защитим здравето на младежта в Сан Франциско и да попречим на идващото потомство наши жители да станат пристрастени към тези артикули ", съобщи кметът на Сан Франциско Лондон Брийд.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР