San Diego Open, първи кръгБианка Андрееску – Людмила Самсонова 7-6(1),

...
San Diego Open, първи кръгБианка Андрееску – Людмила Самсонова 7-6(1),
Коментари Харесай

Андрееску се справи със Самсонова на старта в Сан Диего


San Diego Open, първи кръг

Бианка Андрееску – Людмила Самсонова 7-6(1), 4-6, 6-2

Бианка Андрееску стартира присъединяване си в Сан Диего с победа над Людмила Самсонова в първи кръг. Рускинята бе в чудесна серия при идването си в Калифорния, откакто завоюва три от последните си четири шампионата, последният от които бе този в Токио в края на септември. Андрееску обаче даде сериозна поръчка за мощно показване на San Diego Open, елиминирайки международната №23 след три доста завладяващи сета.

В идната фаза шампионката на US Open за 2019 година ще се изправи против Кори Гоф или Робин Монтгомъри.

Самсонова записа повече асове (10-3), само че все пак Андрееску бе по-резултатна както на сервис (64-56), по този начин и на ретур (43-41). Канадката завоюва 67% от точките си на първи начален удар (44/66) и оползотвори пет от 15-те си шанса за пробив (33%), до момента в който нейната съперничка осъществя четири от своите девет брейкпойнта (44%).

Първият сет бе изцяло равносилен, като и двете съпернички бяха безупречни на сервис. Андрееску избави брейкпойнт, след което стигна до сетбол при 6-5, само че не съумя да се възползва от отличната опция и в последна сметка се стигна до тайбрек. В него обаче канадката изцяло превъзхождаше международната №23 и съумя относително елементарно да поведе с 5-0. В идващите разигравания Андрееску можеше да си разреши да подходи по-дефанзивно и завърши сета при 7-6(1) в своя изгода.

Бившата №4 проби в самото начало на втория сет, само че по-късно Самсонова изигра най-силния си интервал в мача и отговори с два следващи брейка за 4-1. До края на сета съперничките си размениха по още два пробива, само че рускинята устоя на натиска и се наложи с 6-4.

Натоварената стратегия на Самсонова от последните седмици обаче оказа въздействие върху нея и в третия сет тя стартира да демонстрира все по-видими признаци на отмалялост, до момента в който Андрееску продължи да демонстрира доста динамичен и нападателен тенис. Това разреши на канадката да запише два пробива и да натрупа удобен задатък от 5-1. Самсонова прекъсна серията ѝ с гейм на нула, само че преднината на Андрееску към този момент бе прекомерно сериозна и тя откри място в идната фаза след 7-6(1), 4-6, 6-2.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР