Samsung Electronics отчете значителен ръст на приходите, благодарение на работата

...
Samsung Electronics отчете значителен ръст на приходите, благодарение на работата
Коментари Харесай

Пандемията изстреля печалбата на Samsung с 23%

Samsung Electronics регистрира забележителен растеж на приходите, с помощта на работата и образованието от у дома поради пандемията, предава BBC. Най-големият производител на смарт телефони регистрира 23% повишаване на оперативната облага по отношение на същия интервал на предходната година.

Мерките против ковид накараха работещи и възпитаници да си останат у дома. От своя страна това накара центровете за данни да усилят потенциала си, поръчвайки повече чипове от Samsung. През интервала самите чипове нарастнаха приблизително с 13%.

Другите производители на чипове памет, в това число SK Hynix и Micron, също регистрираха по-високи продажби. SK Hynix заяви за утрояване на облагата през второто тримесечие по отношение на година по-рано, а Micron предвижда по-високи от предстоящите доходи през август.

Samsung, която ще показа новите Galaxy Note и Galaxy Z Fold другата седмица, предвижда и възстановяване на продажбите на телефони през идващите месеци. По-рано през днешния ден стана ясно, че южнокорейската компания краткотрайно е изгубила короната си от Huawei, които държат огромна част от възстановяващия се китайски пазар.

Все отново Samsung регистрира и усъвършенстване в бизнеса с екрани, с помощта на еднократно заплащане от клиент. Твърди се, че Apple е платила $1 милиарда на южнокорейската компания, защото не е поръчала контрактувания брой екрани поради рецесията.

Приходите на Samsung падат с 6% до 53 трлн. вона през интервала, а чистата облага пораства със 7% до 5,6 трлн. вона.
 Samsung ще завоюва най-вече от 5G войната против Huawei
Samsung ще завоюва най-вече от 5G войната против Huawei

Европейските Nokia и Ericsson също може да пострадат, в случай че Пекин реши да отговори на забраните
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР