Самоубийствен атентат в Пакистан уби най-малко 52 души и рани

...
Самоубийствен атентат в Пакистан уби най-малко 52 души и рани
Коментари Харесай

Най-малко 52 загинали след самоубийствен атентат в Пакистан

Самоубийствен атентат в Пакистан умъртви минимум 52 души и рани повече от 50 в петък на религиозно събиране за отбелязване на рождения ден на пророка Мохамед в размирна провинция, граничеща с Афганистан, оповестиха здравни управляващи и полиция.

Никоя формация не е поела отговорност за гърмежите, които идват на фона на повишаването на офанзивите от екстремистки групировки в Пакистан, повишавайки залозите за силите за сигурност преди националните избори, планувани за януари идната година.

Часове след самоубийствения гърмеж в провинция Белуджистан, друг гърмеж избухна в джамия в провинция Хайбер Пахтунхва, която също граничи с Афганистан, споделиха публични лица, убивайки минимум двама души.

Покривът на джамията се е срутил при гърмежа, съобщи локалната телевизия Geo News, като добави, че към 30 до 40 души са били блокирани под руините.

Пакистан стана очевидец на обновяване на офанзивите от страна на ислямистки екстремисти от предходната година, когато прекратяването на огъня беше нарушено сред държавното управление и Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP), организация на разнообразни твърдолинейни сунитски ислямистки групи.

TTP, която извърши някои от най-кървавите офанзиви в Пакистан от основаването си през 2007 година, отрече да е направила петъчната офанзива в Белуджистан.

Най-малко 58 души бяха ранени при гърмежа в Белуджистан, сподели Абдул Рашид, регионален здравен чиновник, добавяйки, че броят им може да нарасне, защото доста хора са в тежко положение.

Телевизионни фрагменти от последствията от нападението демонстрираха стотици хора, които оказват помощ на ранените.

" Атентаторът се е самовзривил близо до автомобила на заместник-началника на полицията ", каза пред Ройтерс Мунир Ахмед, заместник-генерален контрольор на полицията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР