Самото пътуване до Москва поражда различни теории, включително и конспиративни.

...
Самото пътуване до Москва поражда различни теории, включително и конспиративни.
Коментари Харесай

Тайните договорки от срещата Нафтали Бенет – Владимир Путин

Самото пътешестване до Москва поражда разнообразни теории, в това число и тайни. Първото съображение за това е пътуването на дребната делегация със аероплан, употребен най-вече от специфичните служби. Освен това полета и срещата в Русия се случват по време на шабат, което се случва извънредно рядко и единствено в рискови обстановки.

Както оповестяват медиите в Израел, министър-председателят е бил съпроводен в пътуването от министъра на строителството Зеев Елкин, ръководителя на Съвета за национална сигурност Еял Хулата, съветника по външната политика Шимрит Меир и прессекретаря Матан Сиди. На самата среща участва единствено Зеев Елкин, който е превеждал.

Срещата в Москва се е подготвяла няколко дни и се провела с утвърждението на Съединени американски щати. Според портала Walla на 4 март Бенет разговарял дълго със съветника по националната сигурност Джейк Съливан.

Срещата в Москва е била съветвана и със знанието на Германия, Франция и Украйна. Според " Кан ", Киев приветства опцията за израелско ходатайство. „ Радваме се, че е реализиран прогрес “, реагира украинското управление.

Турският президент Ердоган също е бил известен, защото израелският аероплан е минал през турското въздушно пространство, което е затворено за полети към Москва.

Срещата сред Путин и Бенет траяла три часа. Според представителя на Кремъл Дмитрий Песков главната тематика на диалозите е обстановката в Украйна.

Според израелски източници обаче в договарянията са наранени и тематиките за Иран и свободата на деяние на израелските Военновъздушни сили ЦАХАЛ в Сирия. Позицията на евреите и еврейските общности беше разисквана по отношение на войната в Украйна. Според някои медии по време на срещата Бенет е изискал основаването на няколко " филантропични коридора " за евакуация на евреи от зоната на военни дейности и за по-нататъшното им репатриране. Детайли обаче не се разкриват.

Веднага след срещата с президента на Русия министър председателят Нафтали Бенет беседва с президента на Украйна Владимир Зеленски. По-късно Зеленски удостовери в своя Twitter, че израелският министър председател Нафтали Бенет му се е обадил след среща с Владимир Путин. „ Продължаваме разговора “, написа Зеленски.

От Москва Бенет отпътува за Германия, с цел да се срещне с канцлера Олаф Шолц, който единствено преди няколко дни беше на публично посещаване в Израел. Предполага се, че става дума за продължение на посредническата задача на премиера.

От офиса на френския президент Еманюел Макрон потвърдиха, че преди срещата сред израелския министър председател Нафтали Бенет и съветския президент Владимир Путин Бенет е провел телефонен диалог с Макрон. Не беше изключено Бенет да пътува от Берлин до Париж, с цел да се срещне с Макрон. Но сутринта на 6 март Бенет се завърнал в Израел. Той оповестил, че в неделя привиква изключително съвещание на държавното управление.

Израелски източници считат, че на Путин са направени оферти, които дават опция на Кремъл да се измъкне със опазване на достолепието от експанзията в Украйна. При избрани условия. До дни се чака Москва да отговори дали приема този вид, кото значи прекъсване на военните дейности.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР