Саморъчното завещание е един от най-често използваните методи при имотна

...
Саморъчното завещание е един от най-често използваните методи при имотна
Коментари Харесай

Адвокат: Завещанието може да се използва за имотна измама

Саморъчното наследство е един от най-често употребяваните способи при имотна машинация. Това сподели адв. Росен Рашков в " Денят на Фокус “ по Радио " Фокус “. Имотните измами с възрастни хора без наследници са постоянно събитие. Столична дирекция на вътрешните работи разруши такава скица предходната седмица. В нея има подозрения за присъединяване на длъжностно лице – евентуално нотариус, измежду арестуваните е и адвокатски помощник.

Саморъчното наследство се изписва от наследодателя – т.е. от индивида, който " подарява “ парцела някому. Измамниците придават тип, че това е същински документ. Така могат пъкъл се присвояват

и движимости. Това наследство не се заверява нотариално – то се показва пред нотариус, който единствено го афишира.

Измамниците постоянно влизат в близкия кръг на болния – или подписват брак, или става дума за болногледача, който се възползва от своята позиция, сподели юристът. Срещана процедура е и възрастен човек, който към този момент не вижда добре, да подписа сякаш контракт за заем, само че в действителност разписва документ, с който трансферира имуществото си на измамника, сподели още Рашков. Неграмотните лица постоянно са пострадали от такива измами. Хората с невисок обществен статус, без обучение, възрастните и болните са най-честите жертви на имотните измами.

Възможна скица за имотна машинация е – възрастни хора, които нямат наследници и постоянно боледуват, се прибират след престой в болница и виждат, че на вратата им стои табели с непозната фамилия, а в дома им има непознати движимости – той е присвоен, стана ясно от диалога.

Измамите са вероятни и когато документът е същински, достоверен, само че по-късно са нанасяни ремонти по него, за които излъганият не знае. Случват се и проблеми,при които даващият завещание го дава " против прехрана и гледане “. В този случай би трябвало да се ревизира дали фактически са полагани грижи и е давана прехрана.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР