Самопровъзгласилият се за временен президент на Венецуела - Хуан Гуайдо,

...
Самопровъзгласилият се за временен президент на Венецуела - Хуан Гуайдо,
Коментари Харесай

Хуан Гайдо се завърна във Венецуела

Самопровъзгласилият се за краткотраен президент на Венецуела - Хуан Гуайдо, се върна от Еквадор в страната, макар риска от арест. На летището го чакаха десетки негови симпатизанти, а американският вицепрезидент Майк Пенс предизвести водачът на Венецуела да не насочва закани към съперника си.

 © БГНЕС
Посрещнат с аплодисметни и радостни възгласи, Хуан Гуайдо дойде на летището в Каракас. Със завръщането си във Венецуела рискува да бъде задържан, защото формалните управляващи са му издали възбрана да напуща страната. Той, обаче я наруши, като първо отиде в Колумбия, с цел да координира доставките на филантропична помощ, след което посети и Еквадор. От там Гуайдо прикани последователите си за всеобщ антиправителствен митинг.
Хуан Гуайдо, самопровъзгласил се президент на Венецуела: Ако режимът си мисли, че сме изгубили позиции - грубо се лъже. Напротив, ще потвърдим, че сме по-силни и че сме във всеки град и на всяка улица.
Венецуелският опозиционен водач предизвести президента Николас Мадуро, че ще бъде неточност, в случай че се опита да го отвлече или арестува. Признатият от 50-ина страни по света Гуайдо получи поддръжка и от американския вицепрезидент Майк Пенс, който съобщи, че светът гледа и краткотрайният президент би трябвало да получи позволение да се върне във Венецуела в условия на цялостна сигурност.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР