Самолети от Варна и Бургас успешно са кацнали тази сутрин

...
Самолети от Варна и Бургас успешно са кацнали тази сутрин
Коментари Харесай

Десетки отменени и забавени полети на летището в Хамбург

Самолети от Варна и Бургас сполучливо са кацнали тази заран на летището в немския град Хамбург. Предвидените за на следващия ден полети от Варна, Бургас и София към Хамбург за момента не са анулирани. По проект би трябвало да се осъществят и курсовете от немския град към България.

Вчера петият по величина аеропорт в Германия – този в Хамбург, беше неподвижен поради токов удар. Редица полети бяха анулирани и тази заран, макар възобновяване на работата.

След като летището спря да работи през вчерашния ден към 10.00 часа, електрозахранването беше отчасти възобновено, само че полетите до края на деня бяха анулирани. Управата на аеропорта не даде подробна информация, само че заяви в Туитър, че работи бързо за премахване на повредата.
Общо 200 полета от летището в Хамбург и 200 идващи на аерогарата бяха планувани в неделя, от които единствено няколко съумяха. Множество полети бяха пренасочени - пасажери, които трябваше да кацнат в Хамбург, кацаха в Бремен, Берлин, само че също и в Копенхаген, написа ARD.

Хиляди пасажери прекарваха часове пред постройката, надявайки се да могат да изоставен.

Според информация от летището повече от 30 000 пасажери са били наранени от анулирането на полетите. Около 90 души са останали да пренощуват там.

Говорителката на летището, Катя Бром, заяви, че ще има закъснения и денем.

Най-малко 12 кацащи и 23 излитащи от общо 214 идващи и 214 заминаващи бяха анулирани. Това се дължи и на обстоятелството, че някои от самолетите не са могли да кацнат в неделя и затова няма по какъв начин да са разполагаем в този момент, сподели Бром.

Летището разгласява на своята начална страница информация за анулирането на полети.

Пътниците, които са били наранени от отменяне на полети в неделя или са резервирали полет от Хамбург в понеделник, са помолени да се свържат с самолетната компания си преди идването си на летището.

Във връзка с финансовите компенсации за пасажерите, от Европейския потребителски център Германия оповестиха, че не е ясно дали самолетните компании носят отговорност, тъй като по закон те не би трябвало да компенсират, в случай че полетите би трябвало да бъдат анулирани заради " изключителни условия ". Според Центъра това включва да вземем за пример стачки, извънредно неприятно време, опасности за сигурността и политическа неустойчивост. Дали спирането на електрозахранването е част от това, би трябвало да бъде изяснено.

Очаква се от на следващия ден въздушният трафик да е естествен, заяви говорителката на летището. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР