Самолет на компанията Емирейтс се върна в Атина в четвъртък

...
Самолет на компанията Емирейтс се върна в Атина в четвъртък
Коментари Харесай

Самолет бе върнат в Атина заради бомбена заплаха

Самолет на компанията „ Емирейтс ” се върна в Атина в четвъртък вечерта поради бомбена опасност, оповестява “Ройтерс ”. 

Той бе ескортиран от два изтребителя F-16 на гръцките Военновъздушни сили, след позвъняване от Централно разузнавателно управление на САЩ за възможна терористична опасност. 
Съобщението на Централно разузнавателно управление на САЩ било, че мъж от арабски генезис, обвинен в тероризъм, е бил на борда на един от двата полета на „ Емирейтс ”. 
Летищните управляващи неотложно са спрели единия от полетите за Дубай, преди даже да излети като са разпоредили вторият аероплан да се върне. Пилотът на първия аероплан е уведомил пасажерите за механически проблем с машината и насилственото му приземяване. Пътниците били помолени да слязат с багажа си, а по-късно е направено подробно претършуване на пасажерите, без да открият нищо съмнително.
Полетът е бил тестван от членове на гръцката работа за битка с тероризма и гръцкото разузнаване и пасажерите още веднъж се качиха на самолета. След три часа забавяне самолетът получил позволение за политане.
Вторият полет за Ню Йорк към този момент е бил над Малта, когато управляващите предизвестили водача, че измежду пасажерите може да има съмнително лице от арабски генезис. Франция и Италия отказали да разрешат на самолета да кацне на някое от техните летища и самолетът трябвало да се върне в Атина. 

От НАТО са наредили два бойни  да ескортират този полет на „ Емирейтс ”.

Самолетът се върнал на интернационалното летище в Атина Елефтериос Венизелос, ескортиран от два изтребителя F-16. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР