Самолет C-27J Спартан с екипаж от 16-а авиационна база Враждебна

...
Самолет C-27J Спартан с екипаж от 16-а авиационна база Враждебна
Коментари Харесай

Спартанът закара органи от починалата германка в 2 столични болници

Самолет C-27J „ Спартан ” с екипаж от 16-а авиационна база Враждебна от състава на Военновъздушните сили извърши сполучливо задача по обезпечаване на въздушен превоз на медицински екипи по искане на Министерството на здравеопазването, оповестяват от военното ведомство на Тодор Тагарев в подтекста на информацията, че умряла у нас след тежък инсулт германка е станала донор на здрави органи по благородното решение на фамилията й. 

Самолетът C-27J “Спартан ” с пълководец капитан Николай Георгиев, втори водач старши лейтенант Калоян Атанасов и борден инженер майор Мирослав Пипев от транспортна авиобаза Враждебна на Военновъздушните сили излетя за летище Варна на 19 юли в 17:28 часа.

Машината беше готова за полет от инженерен състав с началник лейтенант Мартин Георгиев. На борда на самолета бяха два медицински екипа от Военномедицинска академия и УМБАЛ „ Александровска “, които бяха превозени по маршрута София – Варна – София при зародила донорска обстановка в УМБАЛ „ Света Марина “ във Варна. В 23:58 часа нощес самолетът кацна назад на летище Враждебна
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР