Самочувствието, с което посрещаме празника, е приповдигнато в резултат и

...
Самочувствието, с което посрещаме празника, е приповдигнато в резултат и
Коментари Харесай

Българската армия беше там, където трябваше да бъде в помощ на хората

" Самочувствието, с което посрещаме празника, е приповдигнато в следствие и на това, което сме създали и през последната година. Българската войска беше там, където трябваше да бъде в помощ на хората. Тя беше на наводненията в Карловско в помощ на популацията. Тя взе участие в отбрана на държавната граница. Тя беше в задачите по здравна евакуация и в донорските обстановки. Българската войска продължава да взе участие в интервенции на Европейския съюз и НАТО. Ние сме доста добре признати от нашите съдружници и от сътрудниците от съответните страни, тъй като българските военнослужещи са се потвърдили като можещи и знаещи ", съобщи министърът на защитата Димитър Стоянов във връзка 6 май - Ден на храбростта и Българската войска.

Сред главните акценти в работата на Министерството на защитата министър Стоянов открои ускоряването на модернизационните планове и подобряването на изискванията на труд и обществения пакет за персоналния състав. " Тридесет години Българската войска беше подценявана. Надявам се в този момент, във връзка и с това, което се случва единствено на няколкостотин километра от нас, в действителност да се даде подтик в модернизацията, да има политическо решение да се модернизира Българската войска с високотехнологично въоръжение ", посочи той.

Хиляди посетители и поданици на София следиха през днешния ден водосвета на бойните флагове и знамената-светини и военния церемониал във връзка празника на Българската войска. Те приветстваха военнослужещите от представителните блокове на Националната гвардейска част, НВУ " Васил Левски ", военни формирования 24150-Стара Загора и 22160-Плевен от състава на Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили и Съвместното командване на специфичните интервенции. След тях над площада прелетяха в разнообразни обединения вертолети и самолети от състава на Военновъздушни сили и Военноморски сили. Военният церемониал приключи с прекосяването на 62 верижни и колесни бойни машини на Сухопътните войски, зенитно-ракетните формирования на Военновъздушните сили, Съвместното командване на специфичните интервенции, работа " Военна полиция " и Командването за логистична поддръжка, написа " 24 часа ".

" Военният церемониал е проява на връзката на армията с народа. Искаме да покажем на хората, че сме тук и изпълняваме своите отговорности. Но и военнослужещите да усетят поддръжката от българското общество за своя доста виновен и от време на време непризнателен труд ", уточни адмирал Ефтимов. Той акцентира, че всички мъже и дами под пагон би трябвало да посрещнат празника с гордо вдигната чела. " Тази убеденост и самочувствие идват от труда, който е положен и многочислените задания, които сме изпълнили ", уточни началникът на защитата. Той подчертава върху дилемите по задача " Отбрана ", чието осъществяване е почнало преди войната в Украйна и продължава и все още с неотслабващо движение по суша, въздух и вода. " Има с какво да се гордеем за това, което вършим в задачи и интервенции зад граница, с главен фокус върху стабилността в Западните Балкани и с дейностите си в помощ на популацията при наводнения, пожари, защитата на границата, донорски интервенции ", безапелационен бе началникът на защитата.

Адмирал Ефтимов означи, че военнослужещите са хора с идея. " Родолюбието, достойнството и вярата в бъдещето на страната са главните мотори, които ни дават сили ", означи началникът на защитата. Той сподели, че с цел да бъдат привлечени и непокътнати такива хора с идея, трябват подобаващи условия, модерни технологии и системи, които да влязат на въоръжение в Българската войска. Началникът на защитата приканва народните представители да одобряват капиталовата план-програма, направена от Министерството на защитата, с цел да даде тя нужния подтик и мотивация на цялата войска. " Ние ще създадем всичко допустимо да превърнем този финансов запас в защитителен капацитет ", означи адмирал Ефтимов.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР