Само за последните 2 години - десетки изоставени деца са

...
Само за последните 2 години - десетки изоставени деца са
Коментари Харесай

Онкоболна жена търси биологичните си родители, защото те са й последният шанс за живот

Само за последните 2 години - десетки изоставени деца са поискали да научат повече за биологичните си родители. Голяма част от тях търсят произхода си не от любознание, а като финален късмет за живот. Малцина обаче са съумели да разкрият тайната на осиновяването. Всичко, което Цвета Мирчева знае за себе си, е от документите, които страната й е основала, стана ясно в репортаж в утринния блок на Нова телевизия.

„ От акта, който ми е публикуван след осиновяването, написа, че съм родена 1978 година. Но дали това е по този начин, просто гадаем ”, изяснява Цвета Мирчева. 10 години тя е щерка на страната. Живее в дом.

„ Никога няма да не помни по какъв начин в учебно заведение, когато започнах първи клас, са ни делили на градски и домски деца ”, споделя тя. 30 години е щерка на осиновители. Цвета постоянно е желала да открие биологичните си основатели. Преди година пробва в обществените мрежи, посредством една от групите, в които изоставили и изоставени се търсят. Тогава е от любознание. Днес – от потребност.

„ В края на март ми откриха рак на кръвта ”, споделя Цвета. Единственият й късмет за лекуване е със стволови кафези или костен мозък от донор. „ Решиха със стволовите кафези да опитаме. Трябва да имаш прецизен донор, който не е наложително да бъде биологичен родственик, само че е желателно да бъде съчетаем.

Преди 4 месеца бях записана в Александровска болница за претендент донор, само че получих отговор, че в международен мащаб поради сложността на стволовите ми кафези, не може да се открие подобен ”, споделя Цвета. Така възможностите й са два: Или да чака, без да знае какъв брой, с цел да се появи донор. Или да откри биологичен родственик, с който шансът за съгласуемост би бил по-голям. Но тайната на осиновяването е присъда за Цвета. „ Разсекретяването е процедура, която е доста дълго във времето, за което нямам и финансовата опция ”, изяснява Цвета. По закон – всеки осиновен има право да търси информация за произхода си от съда. Но единствено, когато „ значими условия постановат това ”, написа novini.bg.

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР