Само за няколко часа отрова, разпръсната в градинка в столичния

...
Само за няколко часа отрова, разпръсната в градинка в столичния
Коментари Харесай

Разпръсната отрова в кренвирши уби пет домашни кучета в София

Само за няколко часа отрова, разпръсната в градинка в столичния квартал " Манастирски ливади " до Околовръстното шосе, умъртви пет кучета. Стопани описват, че препаратът е бил толкоз мощен, че животните умирали за минути. Това е станало, откакто на разнообразни места са сложени кренвирши, напълнени с бяло вещество, заяви.

 Кадър от Нова телевизия

" Дъщеря ми изведе кучето, с цел да го разноски в градинката. След като се прибират, животното очевидно е взело от това нещо под един шубрак и 100 метра по-надолу пада на тротоара в безпомощно положение. Тресе го, с пяна на устата, кръв и не може да диша. На две директни от нас има клиника, незабавно отидох, там споделиха, че е отровено, да бързам за централна ветеринарна, тъй като единствено там имат системи за реанимация, само че не съумях да стигна до такава степен в точния момент ", изясни пострадал, чийто домакински любим е бил токсичен.

" Вчера моята брачна половинка го разхожда и като се прибират получава гърчове на задните крайници... Искам да попитам този, който го е направил, дали спи умерено? Защото ние не спим умерено, първо, тъй като скърбим, и второ - от мисълта, че съществуват такива хора ", сподели още един софиянец, изгубил кучето си.

Собственици на животни са подали сигнал до 112. Оттам обаче декларирали, че няма причинител и няма какво да се направи. Те описаха, че са им правени забележки от близка бизнес постройка. Според тях обаче камерите от околните здания могат да бъдат прегледани.

" Хората са постъпили вярно, като незабавно са подали сигнал. Полицията има написана от 2014 година процедура за неотложно реагиране при такива случаи. Тя явно не е спазена от индивида, получил сигнала ", уточни Явор Гечев от " Четири лапи ".

Процедурата планува незабавно на мястото да бъде изпратен полицейски екип, който да направи оглед. Тогава се преценя дали да се повика ветеринар и да се вземе проба. По думите му в такива случаи може да се подава сигнал в прокуратурата.

Според потърпевшите хора най-вероятно отровата е стрихнин и ще я дадат за проучване .

" Ако в действителност отровата е стрихнин, която е неразрешена в Европейски Съюз, това е извънредно рисково, и а за хора, Може би, би трябвало да пострада някое дете, не дай си, Боже, с цел да се задействат най-сетне от полицията и да разработят доста ясна процедура и тя да се съблюдава ", посочи още Гечев.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР