Само за две седмици, българка, тръгнала да работи като чистачка

...
Само за две седмици, българка, тръгнала да работи като чистачка
Коментари Харесай

Варненка успя да се измъкне от схема за проституция в Германия

Само за две седмици, българка, тръгнала да работи като чистачка в Германия, съумя да се измъкне от лапите на родни сутеньори. За по-малко от два часа, немските управляващи арестували насилниците й, откакто подала сигнала, описа за любопитния случай Анна Николова от Фондация " SOS фамилии в риск " във Варна, съобщи кореспондент на Moreto.net.

Историята на дамата, която преди това е била измъчвана в дома си, наподобява на същински сюжет от филм. Преди да стане жертва на трафик, тя съумява да се измъкне от различен призрачен сън – на багра и издевателството вкъщи. По тази причина е настанена в Приюта за жертви на домашно принуждение във Варна. Но тъкмо когато напуща звеното, уверена, че е подготвена да стартира живота си „ на чисто ", попада на двама мъже, които й дават обещание работа като чистачка в заведение в Германия. Доверява им се и потегля с тях с вяра да припечели повече средства.

Отивайки в Германия обаче схваща, че няма да е тъкмо такава, за каквато са я взели. На немска земя двамата българи стартират да я заплашват, затварят я в един апартамент, стартират да я експлоатират. Обясняват й, че „ тя за бар не става ", че не я харесват задоволително и, че към този момент „ ще излиза да работи навън ".

Запомнила какво са я учили в Приюта във Варна обаче, дамата взема решение да се опълчи на насилниците си и да избяга каквото и да и коства това. Изгражда си сама тактика. Като по учебник – употребява наученото при превантивната работа със експертите в България. В ден, в който всички отиват в „ Макдоналдс " за храна, тя декларира на единия от мъжете, че остава в заведението и няма да тръгне с него. Мъжът я заплашва, само че защото са на обществено място, взема решение, че няма какво да направи и я оставя. Тогава дамата стартира да вика за помощ. Въпреки че не схващат какво приказва, дами в заведението й дават телефон. Жертвата набира единствения номер, който помни наизуст - този на Кризисния център във Варна.

За шанс съумява да се свърже и да каже, че е попаднала в скица за трафик в Германия. На британски обществената работничка изяснява на дамите, които са й дали телефон, че е в неволя и би трябвало да й оказват помощ. Те незабавно я водят с такси в полицейския сектор.

От там нататък – единствено в рамките на два часа и половина – немските управляващи й вземат показания, снимат й Facebook профила, съпровождат я до предпазен подслон, отиват в жилището и арестуват причинителите. Взимат персоналните документи на дамата и й ги връщат.

Макар изначало единственото й предпочитание да е прибиране у дома по най-бързия метод, българката се съгласява да свидетелства. Така двамата мъже отиват на съд. Единият получава 9-месечна ефикасна присъда, а другият – три години пробация.

След връщането си във Варна, дамата още веднъж е настанена в Приюта за жертви на домашно принуждение. Докато е там, съумява да се преквалифицира и през днешния ден към този момент има непрекъсната работа. Продължава да посещава и психолога си.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР