Само за два дни добри българи са дарили близо 60

...
Само за два дни добри българи са дарили близо 60
Коментари Харесай

Авиолиниите отказват на онкоболната Теодора да я транспортират от Бразилия до България, Борисов ще си направи ли ПР на гърба й?

Само за два дни положителни българи са дарили близо 60 000 лв. за превоза на онкоболната Теодора Маджарова от Бразилия до България, оповестиха нейни близки в особено основаната група във Facebook "Да помогнем на Теди ".

32-годишната юристка, която страда от рак на гърдата, от към месец е в южноамериканската страна, където отишла, с цел да търси излекуване с различни способи от лечителя Жоао де Деус. Състоянието на Теодора обаче внезапно се влошило след процедурите при лечителя и тя е настанена в доста тежко положение в бразилска болница. До младата жена, която има две деца - 5-годишен наследник и 2-годишна щерка, е брачният партньор й Александър.

В отчаянието си младият мъж прикани за помощ в обществените мрежи, защото фамилията не разполага със средства за медицински превоз до родината.

Външната ни министърка Екатерина Захариева взе ще-не ще отношение по случая, евентуално с окръжно от по-високо равнище, с цел да приготви почвата за бъдещите дейности на шефа си.

"Тежък човешки проблем. От 10-15 дни се опитваме да помогнем. Първата крачка беше да я преместим в държавна болница. Нашите консули са в непрекъсната връзка с самолетните компании, с цел да може тя да се прибере, само че самите лекари също се тормозят дали ще издържи полета. Има оферта от една от самолетните компании в София, има и отвод от самолетни компании въобще да поемат този проблем. Трябва да лети с медицински екип, с техника и О2. Очевидно дамата се е влошила след сеанси - способи на лекуване ", сподели пред Българска национална телевизия вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева.

Като нищо най-после Борисов ще излезе на бял кон и ще прати държавния аероплан, с цел да може да си направи следващия ПР на гърба на страдащото семейство, за голяма жал.

"Радвам се, когато се прави оценка поддръжката, която се оказва. Посланикът на Бразилия също беше извикан в Министерство на външните работи с готовност за подпомагане. Опитваме се да оказваме помощ с каквото можем, много постоянно сполучливо ", добави тя без в последна сметка да стане ясно, ще се намеси ли твърдо страната с съответна помощ, с цел да избави сънародничката ни.

Късно нощес брачният партньор на Теодора заяви във Facebook, че са събрани към 60 000 лв. от дарения, както и че има неофициална оферта за превоз на жена му до Истанбул. Днес се чака удостоверение на предлагането.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР