Само за 6 месеца съсипаха всичко, което с години направихме.

...
Само за 6 месеца съсипаха всичко, което с години направихме.
Коментари Харесай

Таман Борисов да направи нещо хубаво - и всички го развалят

Само за 6 месеца унищожиха всичко, което с години направихме. За 6 месеца се видя какво могат. 4 пъти повече платихте за ток, никакви ограничения, никакви имунизационна акция, връх на умрелите и през днешния ден. Това някогашният министър председател пред симпатизанти. А ние, тъй като сме от симпатизантите, симпатизираме доста на това изявление и задаваме няколко симпатични въпроса.

Първо, допустимо ли е за 6 месеца да се съсипе всичко, което Борисов е направил? Убедено твърдим - не е допустимо. Защото в случай че е допустимо, това приказва доста зле за Борисов. Ако някой може за 6 месеца да съсипе всичко, което си направил за 10 години, значи не е да не си направил прекомерно доста, доста бързо това опустошение, не излиза сметката. В случай, че приемем - а ние го одобряваме със благосклонност - по какъв начин някогашният министър председател е показал извънреден конструктивен гений, то би трябвало хората против него да могат да проявят еквивалентния деструктивен талант. Но този деструктивен талант не може да бъде по-голям от Борисовия гений за строеж, тъй като този гений е оптималният. И надлежно, когато тези две равни сили - на строеж и съсипия - се сблъскат, в най-хубавия случай би станало по този начин, че да отнеме тъкмо 10 години, с цел да се унищожи това, което за 10 години Борисов е построил. В противоположен случай оспорваме съществени закони на политическата физика и стигаме до абсурд: с цел да може за 6 месеца да се унищожи направено от Борисов, то значи той е направил доста малко. Но защото той не би приел, че е направил доста малко, няма по какъв начин направено да се унищожи за толкоз бързо. 

Второ, допустимо ли е пък Борисов да употребява остарели инерции, които не е съумял да напусне? Например, казвайки това, в него да проговаря добре работещият инстикт, който години наред отправяше покана да разчетем сегашен неуспех като минал на Станишев? Припомняме: ГЕРБ непрестанно трябваше да оправят това, което Станишев е забъркал, и в случай че ГЕРБ не успееха да го оправят, то бе тъй като Станишев прекомерно неприятно го е забъркал. Така страната беше наказана на злокобни рестарти. Таман Борисов прекара 3 години и половина в ръководството, и пристигна Българска социалистическа партия за три месеца - незабавно всичко се изтрива като бърз дилийт в кошчето и се постанова да минат още четири години, с цел да се върнем към остарялото достижение. Иначе хора като Пeeвски разцъфваха и през двата мандата - особено за това никакъв рестарт нямаше. Но съгласно нас таман това става сега: Радев е новият Станишев, с тази разлика, че към момента няма човек, който да не е забелязал разликата.

Трето: Предвид тези хронологични парадокси би трябвало да имаме особени упования към изборите, които да претеглим добре. Ей тия 6 месеца дето минаха да вземем за пример - това гласи калкулацията - ще им трябват четири години ръководство от Борисов, че да може да се реставрира разрушеното и да се завърне към издигнатото. Тоест: през 2025-та година България би трябвало да наподобява по този начин, както изглеждаше при започване на 2021, в последните месеци на ГЕРБ. В случай обаче, че през 2025-та ГЕРБ вземат да изгубят изборите и пристигна различен на власт, то страната още веднъж е изправена пред опасността да минат едни опустишителни 6 месеца. И какво вършим тогава Ето какво - гласуваме за ГЕРБ през въпросната 2025-та, с цел да може през 2029-та нещата да се върнат такива, каквито са били в края на 2024-та, т.е. - малко остана, фокусирайте се - са били в последна сметка същите като напролет на 2020-та. Само по този метод ние можем да напредваме напред във времето; сходно на парадокса с Ахил и костенурката и сходно на парадокса на реда и хаоса. Как да решите този абсурд ли?

Нямамеидея. Но ще ви трябват най-малко 6 месеца да помислите. 

 

Автор: Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР