Само за 2 часа на мобилния пункт за стари електроуреди,

...
Само за 2 часа на мобилния пункт за стари електроуреди,
Коментари Харесай

130 кг малки електроуреди са събрани само за 2 часа на мобилния пункт в София

Само за 2 часа на мобилния пункт за остарели електроуреди, оголен през вчерашния ден в София, бяха събрани 130 кг дребни електроуреди, оповестиха от пресцентъра на Столична община.

Правилното следващо отнасяне на характерните боклуци ще спести на природата 630 кг нездравословни излъчвания. Мобилният пункт е част от самодейностите, с които Столична община взе участие в Европейската седмица за понижаване на отпадъците – „ Време е за детокс “ (17-25 ноември 2018г г.).

Столична община ще се включи в европейската самодейност и с пункт за изземане на рискови боклуци, който събира рисковите боклуци, включително медикаменти с изминал период и живачни термометри от семействата през днешния ден на ул. „ Париж 5 “.

С фешън ревю ще приключи самодейността „ Детокс на дрешника “, която започва през месец септември и в границите на която посредством стационарни контейнери и мобилен пункт бяха събрани 4.5 т. текстилни боклуци от семействата. Част от старите облекла бяха предоставени на дизайнерите от Sofia Green Fashion Days, които създадоха от тях фешън сбирка „ Детокс на дрешника: Втори живот “, която ще бъде показана на 26 ноември 2018 година, от 19 часа в зала 6А на НДК. Входът е свободен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР