Само веднъж седмично вече ще бъдат допускани журналистически въпроси към

...
Само веднъж седмично вече ще бъдат допускани журналистически въпроси към
Коментари Харесай

Журналистически въпроси към щаба - вече само веднъж седмично

Само един път седмично към този момент ще бъдат допускани журналистически въпроси към спешния щаб за битка с ковид. Това разгласи по време на брифинг премиера Бойко Борисов, като уточни мотив, че са разпитвани от прокуратурата.
Премиерът призна, че е
" Няма проблем с децата, само че слагаме целия личен състав и родителите на риск. Много са финансовите причини в поддръжка на сходно решение. Родителите ще се върнат на работа.
Още от първия ден сме споделили - здравето е най-важно ", изясни о Борисов.
" Разбрахме се и за учениците от 7 и 12 клас да се сътвори организация и при отдалеченост, да се проведат в период изпитите. Категорично сме на едно мнение.
Няма мярка за която да не сме се разбрали или пък аз да съм предложил, тъй като аз съм по деликатен, те са по-авантюристични от мен, само че аз съм за ограниченията, тъй като отговорността най-после пада върху мен ", сподели Борисов
Премиерът посочи, че във вторник ще обсъдят с съдружните сътрудници и отваряне на къщи за посетители и ще уточнят при какви ограничения вероятно ще може да се отварят. " Където няма отдалеченост, няма да отварят ", съобщи Борисов.
Ген. Мутафчийски сподели, че при всяко облекчение се следи първо дали може личният състав да работи в такава обстановка и да има ограничения, които подсигуряват отдалеченост. " Трябва да се построи нова просвета на обслужване на клиентите. Отварянето ще зависи от това с каква повърхност и възжоности имат заведенията. На първо място е сигурността на клиентите и личния състав. Трябва да се работи на полу режим и разреждане на масите. Екипите би трябвало да се обучат да работят в изискванията на зараза. Сега всички се учим да живеем в условия на ковид зараза, до момента в който не се измисли лекарство или ваксина ", сподели още шефът на щаба.
" Дори една трета от заведенията да са - това са хора, които работят и се социализират. Една бира или един сладолед може да вземе човек. Така бавно ще се учим да живеем. На нас не ни е прелестно да стискаме и да държим тези ограничения. Искаме да проработят тези облекчения, с цел да ги разтеглим. Да се обучим, да съблюдаваме отдалеченост и в случай че е сполучливо, да продължим и към другите сфери ", разяснява още Борисов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР