Само ученици с хронични заболявания ще могат да учат дистанционно.

...
Само ученици с хронични заболявания ще могат да учат дистанционно.
Коментари Харесай

Вълчев: Дистанционно ще се учи само по медицински причини


Само възпитаници с хронични болести ще могат да учат отдалечено. Това разгласи просветителният министър Красимир Вълчев пред БиТиВи. Последните дни се обсъждаше по какъв начин и по какви аргументи да се дава правото на родителят да избира дали детето му да учи присъствено или от у дома. Просветният министър бе безапелационен, че учебното заведение има наложителен темперамент и по тази причина няма да може да се избира отдалечена форма на образование на учредения на боязън у родителя. Ще има опция децата със болести и тези, които имат родители или настойници със заболяване, да изберат отдалечено образование против медицински документи. Всички се опасяваме, само че не би трябвало да сътворяваме неуравновесеност, изясни още просветителния министър.

Няма да има наложително мерене на температурата на децата на входа на учебните заведения заран. Защото това би затруднило извънредно доста началото на образователния развой, изключително в огромните учебни заведения, където заран влизат доста голяб брой деца.

Ще има обаче обзор за вероятни сипмтоми, учителите ще разпитват децата има ли някой със признаци, ще има беседи по тематиката всеки ден.

Училищата не са безусловно безвредна среда, само че ще се опитаме да осигурим оптималната отбрана и сигурност. Ще има наложителни ограничения – здравни стерилизация, носене на персонални защитни средства, избираемите ограничения са свързани със тактиката, в случай че има болно дете да се изолира, посочи Вълчев.

Маските ще се носят на закритите пространства – коридори и тоалетни, само че в класните стаи няма да са наложителни. Началните учители, които преподават единствено на едни клас, също може да не носят маски и шлем. Но за тези, които сменят доста класове, ще бъдат обезпечени шлемове.

Учителите няма да могат да наблюдават всяко дете дали носи или не маска, само че всеки ден ще се организира сказка на тази тематика, изясни просветителният министър. Няма опция да има отдалеченост в класните стаи, само че ще има в останалите общи пространства. Като цяло се резервира обичайното образователно време, това е заради неналичието на задоволително учители, имаме лист с аварийни учители, ще включим и студенти, сподели още Вълчев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР