Само след година - 90% от работните места ще изискват

...
Само след година - 90% от работните места ще изискват
Коментари Харесай

90% от работните места ще изискват дигитални умения само след година

Само след година - 90% от работните места ще изискват цифрови умения. Това сподели комисар Мария Габриел на конференцията „ Регионалното развиване и факторите за триумф на районите ". Целта е до края на 2020 година във всяка област и район на Европа да има по този начин наречените цифрови хъбове.

Дигитализацията на бизнеса и администрацията става поетапно и в България, като към този момент у нас има пет цифрови хъба, ситуирани в огромните градове. За да се развие мрежата, и в по- дребните обитаеми места по програмата " Цифрова Европа " ще се влагат 1 милиард и 300 милиона евро.
Мария Габриел, еврокомисар по цифрова стопанска система и цифрово общество: 227 общини са получили ваучер за даване на безвъзмезден, високоскоростен интернет в продължение на 3 години на публичните места. Това не е всичко, несъмнено. Трябва да работим повече за цифрови хъбове. Това е това едно гише, където жителите могат да получат достъп до образование. То може да е 15 дни, то може да е 3 месеца. А дребните и междинните предприятия, стартъпите, преди да стартират бизнеса и след 3 месеца да открият, че ще банкрутират, да имат това едно място, от където ще им се даде информация на каква нисша на пазара се ситуира техният артикул.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР