Само седем от общо 29 000 заявления за гласуване на

...
Само седем от общо 29 000 заявления за гласуване на
Коментари Харесай

Гласуване от Украйна: Само седем заявления са подадени от сънародниците ни в страната

Само седем от общо 29 000 заявки за гласоподаване на българи от чужбина са изпратени от наши сънародници от Украйна. Необходимият брой обаче, с цел да бъде отворена секция е 40 заявки, оповестиха от Министерството на външните работи. Въпреки това на 11 септември, в случай че има задоволителен брой заявления и могат да бъдат обезпечени безвредни условия, секция ще бъде разкрита.

„ Първата група отпътува на 11-ти септември. Част от групата ще бъде от дипломатически представители, а другата ще бъде от експерти, които незабавно ще обследват постройката, тъй като тя вече близо 6 месеца е била празна. Ако всичко е наред ще бъде направен отчет и в края на месец септември или най-късно малко след втори октомври ще замине останалата група. Заминаването на първата група е задоволителен поръчител, че българското посолство може да действа най-малко в естествени граници “, сподели Костадин Коджабашев, заместник-министър на външните работи. 

„ След като нашата група се установи там, ще създадем диалог с управляващите в Украйна и след това в координация с ЦИК и според от това дали могат да се подсигурява сигурността на нашите сънародници ще се отвори секция там “, разясни Калин Анастасов, дипломат в Армения.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР