Само при мисълта, че трябва да отидем във фитнес залата

...
Само при мисълта, че трябва да отидем във фитнес залата
Коментари Харесай

Упражнения за корем, които можете да правите в леглото

Само при мисълта, че би трябвало да отидем във фитнес залата след 8 изморителни часа зад бюрото, ни се коства непостижима задача.

Но знаете ли, че има няколко страхотни упрежнения за коремната област, които можете да вършиме даже в леглото. И те в действителност правят работа – стягат мускулатирата и стопяват любовните дръжки. “В пилатесът има поредност от извършения за корема, които са също толкоз ефикасни, даже когато ги вършиме в леглото ” , споделя фитнес специалистът Денис Харис. Tя дава четири извършения, които са идеални за мързеливите дни и дните, в които нямате време за една сериозна подготовка във фитнес залата.

1. Разтягане с един крайник

 

Легнете по тил на пода. Повдигнете горната част на торса и свийте единия крайник към гърдите. От тази позиция започнете да свивате поредно десния и левия крайник, като държите коремните мускули стегнати. Направете 2 до 3 серии от 10 до 12 повторения на всеки крайник.

2. Разтягане с двата крайници

 

Легнете по тил на пода, като повдигнете горната част на торса и изтегнете ръце над главата. Свийте и двата крайници в колената в посока към гърдите като по едно и също време с това изтегнете ръцете настрана от тялото. Задържте в тази поза, вдишайте и докоснете с ръце бедрата. Направете сред 10 и 12 повторения.

3. Ножици

 

Едно от обичаните извършения на всички фитнес гурута са така наречен ножици. Легнете на пода с вдигнати към тавана плещи и изпънати напред крайници. Повдигнете десния крайник към гърдите и го хванете с ръце. Направете същото и с левия крайник. Повторете 12 пъти.

4. За долната част на корема

 

Легнете по тил с ръце до тялото и стегнете коремните мускули. Повдигнете постепенно крайници към тавана, като леко се подпирате на ръцете. Като стигнете ъгъл от 45 градуса по отношение на пода, задръжте за няколко секунди и се върнете в изходна позиция. Направете 2 до 3 серии от 10-12 повторения.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР