Само през юли т.г. в Турция са убити 28 жени,

...
Само през юли т.г. в Турция са убити 28 жени,
Коментари Харесай

Увеличават се нападенията срещу жени в Турция

Само през юли т.г. в Турция са убити 28 дами, 27 деца са жертви на принуждение, 23 дами – на полови жестокости, 8 пострадаха поради стила им на обличане, демонстрира месечния отчет на турска неправителствена организация.
Престъпленията са осъществени от мъже. Нападенията върху дами поради облеклото им зачестиха, страната си мълчи. Хиляди излязоха в Истанбул да стачкуват и скандираха „ Не се намесвай за облеклата ми “. Осем дами бяха обект на експанзия поради късите си панталони, деколтетата и облеклата без ръкави, както и за това, че пушат цигари. Таксиметров водач в Истанбул викам обиди на жена в къси панталони, излизаща от хлебопекарна и разгласи, че тя няма право да се разхожда по този начин на открито.
Служител в общежитие в Измир заплаши момиче, също в къси панталони, че с този си тип безусловно си проси изнасилването. В Анталия млада жена бе нападната поради това, че пуши цигара на улицата, сестра й отнесе юмруци, а цигарата бе изгасена на врата на щерка й. Нападателят им е на независимост. Млада жена в Истанбул бе пребита от 4-има съседи, защото с късите си панталони годеникът й омърсявал имиджа на квартала, а родителите й бяха настанени по неотложност в болница с тежки пострадвания, откакто се пробваха да спасят щерка си от побойниците. В Трабзон жители и търговци попречиха на мъж, който стовари словесната си експанзия и опита да набие жена поради късите й панталони. Отново в Истанбул в един от парковете общински служители на реда провокираха скандал и пробваха да изгонят момиче в къси панталони и блуза без ръкави. Тогава започнаха митингите на дамите за невмешателство в стила им на обличане, а единият служител на реда бе отхвърлен от работа, съобщи БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР