Само преливането на водоема нанесе колосални щети на плажа и

...
Само преливането на водоема нанесе колосални щети на плажа и
Коментари Харесай

Край Лозенец цъка опасна бомба с язовир „Потурняшки“, ако държавата не вземе мерки, може да стане страшно

Само преливането на водоема нанесе колосални вреди на плажа и хотелските комплекси, а какво ли ще се случи, в случай че недай Боже стената се скъса, питат се притежателите на парцели

Сериозни проваляне нанесе вчерашният потоп в региона на къмпинг „ Оазис “ в, увери кореспондент на Флагман.бг.

В пика на бедствието язовир „ Потурняшки “, намиращ се на ската сред курортното населено място и с. Велика е почнал да прелива.

Според очевидци в един миг са се образували три големи реки, които са изглеждали страховито. Те са се събрали на плажа сред комплекс „ Оазис “ и къмпинга и безусловно са отнесли всичко.

Унищожени са две мостови уреди, които бяха употребявани от туристите за връзка на комплекса с плажа, едно заведение, детски ъгъл, атракционни и стотици шезлонги и чадъри.

Щетите са за стотици хиляди левове, сподели пред Флагман.бг през днешния ден шефът Добри Дюлгеров. Това обаче е дребното зло, добавя той.

„ Истината е, че се разминахме с нещо ужасно. Отдавна алармирам, че има проблем с язовир „ Потурняшки “, който би трябвало да се изпуска следено, да не се позволява събирането на толкоз доста вода и да се построи преливник, който да бъде буфер при сходни обстановки “, счита Добри Дюлгеров.

Въпросният водоем не е по никакъв начин дребен, а вероятно разкъсване или пропукване на язовирната стена, ще провокира злополучие с невиждани размери за Черноморието. Неслучайно това бе едно от първите решения, които взе Кризисния щаб в Царево през вчерашния ден – да го подложи на непрестанен надзор.

Според специалисти страната неотложно би трябвало да предприеме ограничения, да обезопаси този язовир и да планува спомагателни защитни уреди.

За благополучие в Лозенец няма потърпевши, а са нанесени единствено материални вреди. Днес отводняваха приземните етажи на първокласните комплекси на брега на морето. Плажът, който е един от най-хубавите в България, отличен със „ Син байрак “ също е съществено потърпевш. Буквално са формирани три каньона, които са изхвърлили тонове пясък в Черно море.

 



 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР