„Само преди няколко месеца това място бе обект на прояви

...
„Само преди няколко месеца това място бе обект на прояви
Коментари Харесай

Калин Каменов направи първа копка на Център за грижа за възрастни хора във Враца /снимки/

„ Само преди няколко месеца това място бе обект на прояви от страна на недобросъвестни жители, които изхвърляха нерегламентирано боклуци. Днес, с помощта на изпълнявания план, слагаме началото на построяването на нова обществена услуга, в която ще се дава поддръжка за възрастни хора в неспособност за самообслужване. За мен мощно общество е това, което се грижи за хората със специфични потребности. Вярвам, че експертите, които ще работят в Центъра, ще обезпечат нужната поддръжка на потребителите на обществената услуга “ – сподели кметът Калин Каменов преди символичната първа копка на Център за грижа за възрастни хора в неспособност за самообслужване.
Управителят на фирмата-изпълнител по плана „ Строителна компания “ ЕООД – Росен Дудушки съобщи, че обектът ще бъде изпълнен качествено и в период.
Първата копка на Центъра бе направена от кмета Каменов и Росен Дудушки. Церемонията продължи с водосвет за здраве и благоденствие, като бе положен и главният камък на бъдещата постройка.
На събитието участваха още: ръководителят на Общинския съвет – Нели Стоянова, специалисти в областта на обществените действия и жители.
Изграждането на Център за грижа за възрастни хора в неспособност за самообслужване се осъществя в границите на план на Община Враца, финансиран по Оперативна програма „ Региони в напредък “. Отпуснатите средства по програмата са в размер на 2 234 996 лева, като в границите на плана ще бъдат построени още два Центъра за грижа за лица с психологични разстройства, както и Център за лица с умствена назадничавост.
Всяка услуга е с потенциал 15 места. Целевите групи са лица, настанени в Дом за пълнолетни лица с умствена назадничавост в с. Три кладенци и лица от общността, включени в листата на чакащите за прилагане на обществената услуга към Дирекция „ Социално подкрепяне “- Враца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР