Само преди броени дни варненският клуб по плувни спортове Астери,

...
Само преди броени дни варненският клуб по плувни спортове Астери,
Коментари Харесай

Варненският клуб Астери се побратими с Ата Бакъркьой

Само преди броени дни варненският клуб по плувни спортове " Астери ", който през днешния ден чества 11-ти рожден ден, се побратими с турски плувен клуб.

Представителите на клуб по плувни спортове " Астери-Варна " Джорджия Кадоглу и Богомил Яковчев посетиха Истанбул като публични посетители на състезателен клуб " Ата Бакъркьой " (Bakırköy Ata).

Посещението бе в границите на извършената от Семеен кодекс " Ата Бакъркьой " гала " Best of Sports " за връчване на оценки на най-изявените свои спортисти за 2023.

На награждаването участваха над 300 спортни деятели, публицисти и публични посетители.

По време на церемонията бе подписан протокол за интернационално съдействие сред КПС " Астери " и Семеен кодекс " Ата Бакъркьой ". Документът за побратимяване бе деклариран пред всички посетители от Джорджия Кадоглу и господин Салим Йълмаз от името на президента на Семеен кодекс " Бакъркьой Ата " Мурат Бюлбюл.

Специален плакет получи състезателят от КПС " Астери " - Ясен Бонев.

Г-н Саит Бабаоглу, почетен президент на Семеен кодекс " Ата Бакъркьой ", разгласи, че подписаният с КПС " Астери " протокол е началото на огромен план за обединяването на сполучливи спортни клубове в Алианс на побратимените клубове от всички балкански страни.

Спортен клуб " Ата Бакъркьой " е основан през 1997г. и сплотява спортистите от един от най-модерните квартали на Истанбул - Бакъркьой. От своето основаване до момента, клубът е обучил над 10 хиляди спортисти и е дал над 60 спортисти за националните тимове по плувни спортове на Турция.

От своя страна клуб по плувни спортове „ Астери “ единствено за 10 години от своето битие се е потвърдил като един от най – сполучливите в плуването. Състезатели на клуба не престават да показват почтено България и да се класират в редица влиятелни плувни конгреси като международни и европейски шампионати в басейн, международни и европейски купи по плуване в открити води. Клубът има присъединяване в две следващи юношески олимпийски игри през 2014 година в Нанджин и 2018 година в Буенос Айрес. През годините са усъвършенствани голям брой национални върхове и клуба е почетен със стотици статуетки и плакети за реализирани високи спортни достижения. КПС „ Астери “ има няколко трофеи - Отборен първенец на България на 50метров басейн.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР