Само пълното прилагане на черноморската зърнена сделка може да я

...
Само пълното прилагане на черноморската зърнена сделка може да я
Коментари Харесай

Русия напомня на Запада, че зърнената сделка не е шведска маса

Само цялостното използване на черноморската зърнена договорка може да я избави от неуспех. За това предизвести представителят на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от ТАСС.

Тя удостовери недоволството на Москва от съглашението, което има за цел да предотврати световна продоволствена рецесия.

през юли предходната година и дава опция украинското зърно, блокирано поради войната, да бъде безвредно изнесено от черноморските пристанища на страната.

Русия обаче неведнъж е заявявала, че няма да разреши , в случай че Западът не отстрани пречките пред съветския експорт на зърно и торове.
 Медведев плаши с преустановяване на зърнената договорка
Медведев плаши с преустановяване на зърнената договорка

След като Г-7 изиска възбрана на целия експорт за Русия

" Сделката не е шведска маса, от която може да избирате ", посочи Захарова на постоянна конференция в Москва. Тя уточни, че осъществяването на съглашението до момента е било незадоволително.

Русия и Украйна са огромни производители на зърно. Москва обаче твърди, че елементи от договорката, които имат за цел да ѝ разрешат да изнася личните си селскостопански артикули през Черно море, не се съблюдават.

Въпреки че съветският селскостопански експорт не бил категорично глобен от Запада, Москва твърди, че рестриктивните мерки върху нейните заплащания, логистика и застрахователна промишленост - наложени поради военните ѝ дейности в Украйна - пречат на износа на нейните зърнени храни и торове.

Едно от главните претенции на Русия в договарянията е повторното свързване на Руската земеделска банка (Rosselkhozbank) към интернационалната система за банкови разплащания SWIFT.
 Украйна: Зърнената договорка е в сериозно състояние
Украйна: Зърнената договорка е в сериозно състояние

Русия нарушава условията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР