Само около една четвърт от мигрантите в Германия от Сомалия

...
Само около една четвърт от мигрантите в Германия от Сомалия
Коментари Харесай

Берлин: Новите мигранти са неграмотни

Само към една четвърт от мигрантите в Германия от Сомалия и Еритрея са в положение да доближат междинното равнище на притежаване на немски B1, което се счита за належащо за справяне с рутинни обстановки и диалози, демонстрират немски държавни данни, представени от ДПА.

Около 29 % от иракските участници в курсовете по немски съумяват да устоят държавния изпит за равнище B1, почти толкоз, към 30 %, е делът и при афганистанците и сирийците, съобщи Федералната работа за миграцията и бежанците.

Данните са единствено един от образците за напъните на Германия да интегрира чужденците четири години след огромния напор на мигранти и бежанци, бягащи от война и търсещи по-добри стопански благоприятни условия.

Като цяло делът на мигрантите, които не доближават равнище B1, се усилва през последните пет години, уточни службата. Причината е, че повече хора стартират да учат езика, бидейки необразовани. В случаите, когато учащите се не могат да четат и пишат, по-реалистичното е да положат старания те да доближат най-малко по-елементарното равнище на притежаване на немски - А2, считат във ведомството.

Данните бяха споделени от службата след питане, отправено от Рене Шпрингер, народен представител от крайнодясната, антиимигрантска партия "Алтернатива за Германия ". Шпрингер дефинира резултатите като "изключително тревожни ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР