Само няколко дни след началото на продажбите на новите флагмани

...
Само няколко дни след началото на продажбите на новите флагмани
Коментари Харесай

Продажбите на iPhone 8 и iPhone 8 Plus доказват фаталната грешка на Apple

Само няколко дни след началото на продажбите на новите флагмани на Apple, доста специалисти обявиха, че световните продажби на iPhone 8 и iPhone 8 Plus са цялостен неуспех.
Днес масло в огъня наляха аналитиците на Consumer Intelligence Research Partners , които демонстрираха, че последните смарт телефони на Apple са най-неуспешните артикули през последните години.



Според данните на Consumer Intelligence Research Partners ( CIRP ), от началото на продажбите на новите флагмани до през днешния ден, делът на iPhone 8 и iPhone 8 Plus е едвам 16% от всички продадени фирмени смарт телефони. Това е даже по-малко от iPhone 6s и iPhone 6s Plus, които към сегашен ден генерират 24% от продажбите на всички мобилни устройства на Apple. Към сегашен ден, най-голямо е търсенето на iPhone 7 и iPhone 7 Plus, делът на които е 43% от всички продажби.



На показаната от аналитиците графика се вижда, че флагманите на Apple от 2016 година, които към този момент са остарели на фона на излезлите нови смарт телефони, се търсят доста повече от iPhone 8 и iPhone 8 Plus. Вижда се и, че излезлите през 2014 година флагмани Phone 6 и iPhone 6 Plus са генерирали 46% от всички продажби. Това е още едно доказателство, че новите айфони с процесор Apple A11 Bionic не се оказаха забавни за потребителите.



Твърде ниските продажби на iPhone 8 и iPhone 8 Plus демонстрират съдбовната неточност на Apple: корпорацията считаше, че бъдещият анонс на безрамковия iPhone X с OLED екрани и лицев скенер ще усили продажбите на 4,7 и 5,5-инчовите модели, само че се оказа тъкмо противоположното – другите производители показаха свои флагмани, а ползата към iPhone 8 и iPhone 8 Plus внезапно спадна.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР