Само няколко дни ни делят от началото на американското турне,

...
Само няколко дни ни делят от началото на американското турне,
Коментари Харесай

US Open: Григор Димитров дълбоко сред поставените и само един липса от топ 100

Само няколко дни ни разделят от началото на американското турне, което ще започва от идния понеделник с конкуренцията в Атланта, а положителните вести са свързани с това, че съвсем всички топ играчи са в оптимално здравослоно положение и ни чакат повече от забавни борби по време на сезона на твърди кортове. В предходните няколко дни станаха ясни участниците на двата Мастърса в Монреал и Синсинати, а към този момент имаме имената и на декларираните състезатели за US Open.

Турнирът в Ню Йорк се чака да бъде повече от забавен, защото Лойд Харис е единственият член на топ 100, който няма да вземе присъединяване в него, откакто неотдавна претърпя оперативна интервенция и ще пропусне целия излишък от сезона. Роджър Федерер също не попада в листата с участници, което е изцяло съгласно упованията и най-вероятно ще забележим Маестрото назад на корта в края на септември, когато ще се организира отборната конкуренция Laver Cup.

Григор Димитров обаче наподобява подготвен да се завърне назад в столицата на Съединени американски щати, където е някогашен полуфиналист от 2019-та година и към този момент заема 18-тото място измежду поставените, само че може умерено да попадне измежду първите 16, тъй като Александър Зверев към момента е в интервал на рехабилитация, до момента в който присъединяване на Новак Джокович е подложено под сериозна въпросителна, тъй като към този момент американското държавно управление не позволява неимунизирани чужденци на територията на страната си.

В надпреварата ще се включат още някогашните първенци Даниил Медведев, Рафаел Надал, Марин Чилич, Доминик Тийм и Стан Вавринка, а в листата с запасите бихме могли да открием и Димитър Кузманов, който обаче ще би трябвало да разчита на десетки отказвания, с цел да попадне в главната скица и съвсем несъмнено ще му се наложи да вземе присъединяване в пресявките на шампионата.

Ето и цялостен лист с участниците на тазгодишния US Open ( 29 август - 11

US Open men’s entry list
— Michal Samulski (@MichalSamulski)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР