Само контраусловията на Украйна за прекратяване на войната с Русия

...
Само контраусловията на Украйна за прекратяване на войната с Русия
Коментари Харесай

Съветник на Зеленски: Само контраусловията на Украйна за прекратяване на войната са реалистични

Само контраусловията на Украйна за преустановяване на войната с Русия са реалистични.

Това разгласи съветникът на шефа на кабинета на украинския президент Михайло Подоляк в " Туитър ", съобщи " Униан ".

А ето кои са те: " неотложно евакуиране на всички войски от суверенната територия на Украйна; окончателното самопризнание, че Съюз на съветските социалистически републики се разпадна и постсъветските страни разполагат с цялостния обсег на суверенитета си; екстрадиция на военни нарушители и създатели на войната; установяване на зоната за демилитаризация (буферна зона) на територията на Руската федерация; понижаване на нападателните оръжия (ракети с огромен обсег); интернационална конференция, с цел да се провежда контролът върху нуклеарния боеприпас на Руската федерация; законово формулирана стратегия за репарации, в това число непринуден отвод от съветските активи, конфискувани в други страни, в интерес на Украйна ".

" Demands of " told through the Ministry of Foreign Affairs of the RF rather confirm the legal and factual incapacity of the Russian leadership. Therefore, only " the conditions of " are realistic...

Immediate withdrawal of all troops from the sovereign territory of…
— Михайло Подоляк (@Podolyak_M)

На собствен ред ръководителят на канцеларията на президента Андрий Ермак акцентира в " Телеграм ", че няма да се водят договаряния с Русия, до момента в който окупационните войски не бъдат изтеглени от територията на Украйна.

" Няма такава мощ, която през днешния ден да принуди украинското общество и управлението на страната да приказват с руснаците, до момента в който съветските войски са на наша територия ", акцентира той.

Изявленията на Подоляк и Ермак са отговор на позиция на съветското външно министерство по отношение на изискванията на Москва за преустановяване на войната. 

По-специално, заместник-министърът на външните работи на Руската федерация Михаил Галузин разгласи, че " спорът "  ще бъде позволен, в случай че Украйна откаже да се причисли към Европейски Съюз, признае съветския език за държавен език, въоръжените сили на Украйна спрат да пазят страната и доставките на западни оръжия бъдат прекратени.

" Уреждането е допустимо, единствено в случай че военните дейности на въоръжените сили на Украйна и доставките на западни оръжия бъдат прекъснати. За да се реализира повсеместен, обективен и дълготраен мир, Украйна би трябвало да се върне към безпристрастен извънблоков статут, записан през 1990 година в декларация за нейния държавен суверенитет ", оповести Галузин.

Освен това Украйна би трябвало да признае " новите териториални действителности ".

Кремъл насочва настояванията си в миг, в който украинците се приготвят да започват своята контраатака. Зимното нахлуване на руснаците се оказа несполучливо - те окупираха само руините на Бахмут, като бранителите и до през днешния ден правят нападения в северните му околности.

Вероятно поради това Подоляк разгласи, че новите условия на Русия удостоверяват юридическата и фактическа неправоспособност на съветското управление.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР