Само като видях нашия състав, ми стана ясно, че нещата

...
Само като видях нашия състав, ми стана ясно, че нещата
Коментари Харесай

Чичо Венци отново брутален: Кръстаич е крак от маса!

" Само като видях нашия състав, ми стана ясно, че нещата не отиват на добре. Паднахме от страна с един файтон хора. За последните две години Литва има общо три победи - две над България и една над Сан Марино. Е? Навремето Батето смени Митко Пенев след победа и еднакъв на европейското. Батето! Батето! А действително Пенев можеше по инерция да си изкара с неговите момчета и идващия цикъл, че и малко от горната страна. И нямаше да е зле ", по този метод президентът на Славия Венцеслав Стефанов разяснява снощния срам на националния тим против Литва в европейските квалификации - загуба с 0:2 в София.

" Кръстаич е крайник от маса! Говори някакви общи приказки. Въобще не съм уверен, че в националния тим попадат най-хубавите български футболисти. Спас Делев ли е най-хубавият централен нападател на България? Илия Груев го използваме като бранител? Системата 3-5-2 докога ще я мъчим? Видно е, че не е подобаваща за нас. Не е подобаваща и за Славия, както се видя, само че тук приказваме за националния тим. Марин Петков, нямам нищо срещу момчето, не може да се наложи в Левски, само че е титуляр за България. И дори за него ще се избият мъжкият и младежкият народен тим. Ябълката на раздора. Леле! Леле! Леле! С Албания ще виждам до първи техен гол - вкарат ли ни албанците, променям канала ", добави босът на Славия.

От години не спирам да приказвам - вие, публицистите, изхабихте куп писалки да записвате, че огромният проблем пред българския футбол е, че не се дава късмет на нашите момчета. Футболният съюз би трябвало незабавно да вземе ограничения, като се одобри предписание за най-малко шестима българи на терена. Ти в случай че искаш вземи 30 аржентинци, само че на терена да са най-малко шест наши момчета. Минимум! Как изобщо се позволи клубове като Берое и Ботев (Пловдив) да се изпълнят с всевъзможни от прът и въже?! А от Стара Загора и Пловдив са тръгнали толкоз доста огромни имена в българския футбол, люпилня на гении! Срамота е, тъжно е! Ако въпреки всичко някой клуб желае да залага главно на чужденци, тогава да заплаща такса. Лесно е. От години го приказвам, удрял съм по масата, карал съм се с сътрудниците от Футболния съюз, когато бях в Изпълкома. И нищо!

Докато не стартират да играят главно българи в клубовете ни, националният тим ще е слаб. Собствениците на клубове би трябвало малко да смекчат егото си и да погледнат на казуса съществено. Познавам Киро Домусчиев и Гриша Ганчев, желая да ги попитам посредством вашия уебсайт: добре де, като сте цялостни с чужденци, до каква степен го докарахте? Докога по този начин? Колко още? Кога ще се спрете? Питам ги. Гришата завърши рано-рано в Румъния още в средата на лятото. Киро пък в този момент се мотае нещо по третия шампионат на УЕФА, който де факто е за шестите и седмите от мощните шампионати. Дал си торби с пари, имаш 20 чужденци и от горната страна, с цел да си в третия шампионат. И там стигаш до мач с някакви от Дания, които по този начин те бият със седем гола, че ще ти държи дълго.

А до каква степен стигнаха другите в Европа? ЦСКА 1948 стана трети в класирането, когато залагаше главно на българи. Сега къде е в класирането? Бързо-бързо завършиха в Европа. Левски се радваха нещо след равния с Айнтрахт, скачаха, викаха и след това? После стана " Аривидерчи, рагаци! ". Атаката им бразилска, а едно време бяха Гунди, Сашо Костов, Соколето, след това Сираков, Мишо Вълчев, Руси Гочев, Искренов. За какво приказваме! В Славия залагаме на българското. Взехме купата единствено с българи на терена и на скамейката. Станахме и трети по-късно. Сега отново ще се вдигнем, тези дето чакат да изпаднем да се успокоят малко. Има един филм " Мечтата на идиота " - да си го пуснат да го гледат. Славия няма да изпадне!

Пак споделям - път на младите българи в клубовете. Талант има! Щом вкарваме два гола, освен това красиви, на Германия, значи в тези деца има самун. По-приятно ми е да виждам младежите от мъжете на Кръстаич. Има надарени деца, същото се отнася и за момчетата на Данчо Петков ", сподели пред Спортал босът на Славия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР