Само една седмица Роджър Федерер остана на върха в световната

...
Само една седмица Роджър Федерер остана на върха в световната
Коментари Харесай

Григор загуби една позиция, Рафа се завърна на върха

Само една седмица Роджър Федерер остана на върха в международната класация, откакто Рафаел Надал си върна водачеството с помощта на извоюваната купа в Рим. Най-добрият тенисист на клей победи на “Мастърс ” шампионата в италианската столица след трисетов мач против Александър Зверев, извоюван от Матадора с 6:1, 1:6, 6:3, написа " Спортал ".

Рафа имаше пробив пасив в решителната част, само че съумя да се върне, с цел да вдигне купа №8 в Рим. Така той още веднъж е на върха в класацията на АТР с актив от 8700 точки. Веднага след него се подрежда Федерер с 8670 и Зверев с 5615 точки.

Григор Димитров се смъкна с една позиция и към този момент е пети 4870 точки. Пред него е Марин Чилич с 4950, а след него шести е Хуан Мартин дел Потро с 4450. Топ 10 допълват Кевин Андерсън с 3635, Доминик Тийм с 3195, Давид Гофен с 3020 и Джон Иснър с 2955 точки.
Най-добрият български тенисист ще бъде подложен под номер 4 на идния шампионат от “Големия шлем ” в Париж - “Ролан Гарос ”. Това стана факт, откакто Чилич стигна полуфиналите на “Мастърс ”-а в Рим и измести българина от четвъртата позиция в международната класация. Както е известно, Роджър Федерер няма да взе участие и по този начин Димитров ще бъде четвърти в схемата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР