Само една от политическите формации в новия Общински съвет на

...
Само една от политическите формации в новия Общински съвет на
Коментари Харесай

Известни и неизвестни в уравнението за балотажа в Пловдив

Само една от политическите обединения в новия Общински съвет на Пловдив разгласи публично кого ще поддържа на балотажа сред двамата претенденти за кмет на града. От третата политическа мощ " Съединение за Пловдив " оповестиха, че ще обсъдят въпроса на Коалиционен съвет, само че малко по-късно водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разгласи вместо тях в обществените мрежи, че застават зад Костадин Димитров.

Единствено от " Има подобен народа " са безапелационни, че няма да поддържат никого. В " Браво Пловдив " също към момента нямат изясненост дали ще разгласят очевидна поддръжка за Костадин Димитров или за проф. Ивайло Старибратов.

Решението на Българска социалистическа партия се чака да се вземе на национално равнище, а от " Възраждане " обявиха, че най-вероятно няма да вземат решение нищо и симпатизантите им сами ще създадат избор дали и за кого да гласоподават на втори тур.

Реално малко над 15 000 гласа е разликата сред двамата кандидати, които ще се явят на балотажа, а за Славчо Атанасов на първи тур са дали своят вот съвсем 13 000. Общо над 40 000 са гласоподавателите на 6-те партии, които ще бъдат част от локалния парламент и на тези, които гласоподаваха на първи тур, само че техните претенденти останаха отвън локалното ръководство.

Близо 190 000 пловдивчани не отидоха до урните на 29 октомври и другата незнайната в уравнението за балотажа е, дали и какъв брой от тях ще решат да се разходят до изборните секции на 5 ноември. Официалната статистика демонстрира, че през 2019 година изборната интензивност на втори тур е още по-ниска и кметът Здравко Димитров е определен с гласовете на по-малко от 80 000 пловдивчани, от имащи право на глас 290 000.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР