Само два дни, след като Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ), лидерът

...
Само два дни, след като Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ), лидерът
Коментари Харесай

Борисов пак смени позицията си: дава последен шанс на ПП-ДБ

Само два дни, откакто " Продължаваме промяната-Демократична България " (ПП-ДБ), водачът на ГЕРБ Бойко Борисов още веднъж вижда опция за постоянен кабинет сред двете най-големи парламентарни групи.

Във към този момент трансформиралия се в традиция утринен брифинг от коридорите в Народното събрание, той сложи ултиматум пред новата коалиция и сподели, че би трябвало да изберат сред няколко разновидността: устойчиво ръководство сред ГЕРБ и ПП-ДБ, някакво ръководство за три месеца или отиване на нови избори.

По думите на Борисов от вчерашните срещи, които партията му организира с, и, е станало ясно, че държавно управление с втория мандат не може да има.

" Вероятността е нула. Илюзиите на сътрудниците от ПП-ДБ се свеждат до това, че ще бъде един провален мандат ", съобщи той.

Правилният метод в този момент бил ГЕРБ да продължи диалозите си с новата коалиция и дружно да създадат държавно управление. Това е следващото многозначно обръщение, което водачът на партията насочва през последната седмица. Той първо подходи към съставянето на общ кабинет с ПП-ДБ, а по-късно се отхвърли от тази концепция, когато разбра, че новата коалиция не е склонна да включва министри от ГЕРБ в проектите си за властта.

В четвъртък партията на Борисов стартира диалози с останалите парламентарни групи, а самият той разгласи, че коалиция с ПП-ДБ " няма да вършим " и ще приложи " същата тяхна подла хватка ". Новата му позиция е към концепцията му за " кабинет от персони ", който да поеме ръководството на страната за съответен интервал, а наподобява Борисов желае той да бъде осъществен и благодарение на ПП-ДБ.

" Правилен метод е да продължим диалога си с тях. Тук не е значимо дали те, дали ние. Думичката е дружно, тъй като единствено това избавя България от пропастта ", посочи той.

Лидерът на ГЕРБ още веднъж се похвали, че партията му е единствената, която желала да работи с новата коалиция. Той изрично отхвърли опцията кабинет да бъде формиран с третия мандат. По думите му, това е " невероятно ".

" Имаме финален късмет да се откажат от своята надменност, непоследователност и недоумение на това, че със 64 депутати няма по какъв начин да ви дадем безспорната власт ", разяснява Борисов.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР