Само допреди 30-ина години дали да учиш руски не е

...
Само допреди 30-ина години дали да учиш руски не е
Коментари Харесай

Няколко причини да започнете да учите руски

Само допреди 30-ина години дали да учиш съветски не е било въпрос, предстоящ на обсъждане или отговор. Във времената на Народна Република България това е наложително. Но и през днешния ден, повече от четвърт век по-късно, съветският още веднъж е доста известен като непознат език. Защо е по този начин и какви са главните аргументи да приказваш съветски – да разберем...

Необходимоста от рускоговорящи експерти

 Без значение кой е мощният на деня – главните езици, говорени по целия свят, не се трансформират изключително. И съветският е един от тях. Да знаеш значи да можеш да се социализираш по-лесно и по-добре, да имаш вероятност да работиш във водещи международни компании и да печелиш повече. Владеенето на съветски е добър бонус и за предприемачите, който им отваря вратите към доста пазари.

 Знаенето на съветски език ще ви даде опция да работите като преподавател, а за какво не и като преводач на интернационалните договаряния. Той може да ви открие и огромни вероятности в хотелиерския бизнес – както виждаме, руснаците доста обичат българското море и гостеприемство.

Да схванеш произхода на културата си

 Няма по какъв начин да отречем въздействието на съветската просвета върху българската. Особено доста това проличава в литературата: българските поети и писатели, част от които са получили образованието си в Русия, постоянно се въодушевяват точно от съветските си сътрудници.

 Великият български бунтовник Христо Ботев се записва като " волнослушател " в Новоруския университет,  а след това същия университет приключва и различен фамозен българин – Алеко Константинов (1885). Той превежда творби от Пушкин, Некрасов и Лермонтов – най-прочутите съветски поети.

Наука и политика

 Русия е богата на гении: тук се раждат някои от най-влиятелните хора на своето време, тук се появяват и съществено нови изобретения. Страната ни дава неща, без които през днешния ден не бихме могли да си представим живота си – радиото, самолета, Менделеевата таблица, АЕЦ и доста други. Учените не си дават отмора и не се знае дали тъкмо през днешния ден няма да  се появи някое ново и неповторимо откритие - нещо, което може да промени целия свят. И не, не просто хвалим достиженията – представете си какво благосъстояние на информация се крие в профилираната литература на. И какъв брой нови светове ви отваря владеенето на езика и свободата да боравите с трудовете на съветските учени, откриватели, дипломати и прочие

Да разбираш рускоезичните обществени мрежи

 Руските младежи не изостават от предците си и постоянно измислят по нещо – в мемовете си те излагат истината за съвременността, майтапят се и измислят нови думи и известни смешки. Освен това най-голямата обществена мрежа " Вконтакте " сплотява милиони хора - всяка година броят на потребителите ѝ се усилва. Кой знае, може би след няколко години тя ще конкурира и с Фейсбук?

Да станеш в действителност свободен

 Въпреки че западните страни манифестират свободата на личността, европейският човек надалеч не е свободен: и напълно не приказваме за налаганите ни от горната страна ограничавания, а за тези, които сами си слагаме. Руснаците са по-спокойни в това отношение и постоянно се отнасят отзивчиво и със съчувствие даже към непознатите. Може би би било потребно руснаците да схванат какво е персонално пространство. Но тогава те към този момент няма да бъдат себе си. Тези хора не се двоумят да разискват персонални тематики, а на въпроса " по какъв начин си " те могат съществено да стартират да описват по какъв начин се оправят. Но точно в това се крие тайната на съветска топлота, готовността да оказват помощ даже на чужд човек или да се отнасят към проблемите по-леко.

Инфо: www.rbth.com


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР