Само дни след гастрола на варненската постановка на мюзикъла Котките

...
Само дни след гастрола на варненската постановка на мюзикъла Котките
Коментари Харесай

Варна идва в София с Тримата мускетари

Само дни след гастрола на варненската режисура на мюзикъла " Котките " в столичния музикален спектакъл, морската столица още веднъж е в София, този път с " Тримата мускетари ". Историята на Александър Дюма-баща (романът е основан през 1844) оживява с музиката на Максим Дунаевски, който персонално участва на премиерата на своя мюзикъл във Варна през лятото и остана удивен. Неговата история е доста забавна - наследник е на фамозния композитор Исак Дунаевски, самичък е ученик на Московската консерватория, като негови преподаватели са били и Дмитрий Кабалевски, и Тихон Хренников, и Алфред Шнитке. Бил е диригент на  оркестъра на фамозния спектакъл, носещ името на огромния артист Евгени Вахтангов; основен диригент на московския Мюзикхол, управлявал е Държавния естраден оркестър... Пише симфонична и камерна музика, само че и музика за театрални представления. Изключителна известност му носи телевизионната поредност " Д`Артанян и тримата мускетари ",  в която играят артисти като Михаил Боярски, Вениамин Смехов, Олег Табаков, Алиса Фрейндлих. Телевизионната премиера, апропо, е била навръх Коледа (25 декември) 1979. И у нас филмът беше извънредно известен, а песента " Пора-пора порадуемся... " се пее и до през днешния ден. Затова и ползата на публиката към варненската режисура е изцяло разбираем.  Снимка

В ролята на д`Артанян ще забележим Ованес Торосян, а особено за превъплъщението си в Ана Австрийска (във кино лентата - Алиса Фрейндлих) от Испания дойде оперната прима Илина Михайлова (която точно за тази си роля получи премията „ Media AwARTs 2017 (приз на варненските публицисти, които пишат за просвета и изкуство).

Всяка жена мечтае да бъде... кралица! Аз не върша изключение и по тази причина за мен е същинско наслаждение да се превъплътя в облика на Анна Австрийска - споделя Илина Михайлова, която след родната консерватория (в класа на Благовеста Карнобатлова), приключва и консерваторията " Джузепе Верди " в Милано в класа по оперно пеене на Вилма Борели. Участва в майсторските класове на Джакомо Арагал и Ернесто Паласио. Дебютът ѝ в Милано е в " Така вършат всички " и " Дон Жуан " на Моцарт. Изпълнява Мюзета в " Бохеми ”на Пучиниевия фестивал Торе дел Лаго. От 2013-а е солистка на Държавната опера във Варна като продължава да пее из Европа, най-много в Италия.

Съвсем " в звук " с многото задгранични посетители в столицата спектакълът " Тримата мускетари ", който се извършва на български, е с надписи на британски и съветски език.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР