Само ден след като руският президент Владимир Путин заяви, че

...
Само ден след като руският президент Владимир Путин заяви, че
Коментари Харесай

Путин обеща да не праща наборници в Украйна, a ден по-късно военните признаха за такива |

Само ден откакто съветският президент Владимир Путин съобщи, че във военната интервенция на Русия в Украйна не вземат участие и няма да вземат участие нито срочнослужещи, нито резервисти, Министерството на защитата призна, че в " специфичната интервенция " са изпратени наборници. 

" Бих желал да подчертая, че наборните бойци не вземат участие и няма да вземат участие в бойни интервенции и няма да има в допълнение приканване на резервисти от запасните сили. Само професионални военнослужещи ще извършват предоставените им задания ", съобщи на 8 март Путин във видеопослание към дамите и майките. 

" За страдание бяха разкрити няколко обстоятелството за наличието на наборни бойци в частите на съветските въоръжени сили, участващи в специфична военна интервенция на територията на Украйна. Практически всички такива военнослужещи към този момент са изтеглени на съветска територия ", обявиха публично от Министерството на защитата през днешния ден. Според риските медии Путин е сърдит и е изискал инспекция.

" По разпореждане на съветския президент материалите са изпратени в Главната военна прокуратура на Русия за правна оценка на дейностите и наказване на длъжностните лица, виновни за неизпълнението на тази заповед, съобщи прессекретарят му Дмитрий Песков.

Според многи изявления на украински медии, наборници не просто вземат участие във военните дейности в Украйна, само че измежду убитите и пленените има не малко наборници.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР