Само 5% от новите фирми оцеляват над 5 години, показват

...
Само 5% от новите фирми оцеляват над 5 години, показват
Коментари Харесай

Само 5% от фирмите у нас оцеляват

Само 5% от новите компании оцеляват над 5 години, демонстрират данните на Национален статистически институт за демографията на предприятията. Всяка година хиляди хора се пробват да започват личен бизнес, най-често в региона на търговията. Но малко от тях съумяват да се задържат на пазара, написа "Труд ".

В страната има над 352 хиляди компании, като 11,4% от тях са новосъздадени през 2018 година, демонстрират данните на Национален статистически институт.

През всяка от последните пет години се раждат по към 11,9% от дейните предприятия. Това приказва за огромна интензивност от страна на българите при регистрирането на компании. За интервала 2014-2018 година максимален дял от 41,1% имат новородените сдружения в бранш „ Търговия; ремонт на коли и мотоциклети”. Същевременно най-нисък е делът на новородените компании в бранш „ Добивна промишленост” - едвам 0,1%.

Тази наклонност се резервира и през всяка от последните години, което удостоверява, че най-често хората се пробват да започват личен бизнес точно в търговията.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР