Само 48 ч. бяха необходими огромният метален монолит в Юта

...
Коментари Харесай

Само два дни отне на ентусиасти да открият къде точно се намира мистериозният монолит в Юта |

Само 48 ч. бяха нужни големият железен монолит в Юта да бъде открит. Департаментът по социална сигурност в щата се натъкна на него предходната сряда, само че отказа да разкрие местоположението му.

Властите се надяваха точно това да спре авантюристите да тръгнат да търсят мистериозния монолит, разказва Би Би Си.

Въпреки това, до тази сряда в Инстаграм се появиха голям брой фотоси с хора, позиращи до обекта. Те са се облагодетелствали от Гугъл Earth.

„ Реших да отида, тъй като бях притеглен от обстоятелството, че този обект е бил там от пет години, прикрит в природата “, споделя 33-годишният Дейвид Сърбър, някогашен офицер от пехотата на американската войска. Той кара в продължение на 6 часа през нощта, откакто открива пост в Reddit с хипотетичната локация на монолита.

Потребителят, разгласил координатите в обществената мрежа, твърди, че е наблюдавал траекторията на хеликоптер, до момента в който не е излязъл от радар - знак, че може да се е приземил.

Тогава запалянкото преглежда картата за точните характерности на терена, които се виждат от фотоси и клипове. Така открива и точното местонахождение на монолита. Той е сниман на сателитни изображения от 2016 година

„ Знаех, че когато местоположението стане ясно, хората ще стартират да го посещават “, съобщи Тим Слейн. Той акцентира, че е получил и гневни писма.

Ако не бях аз, някой различен щеше да го отрие, твърди още Слейн.

След като открива монолита, Дейвид Сърбър също бърза да заяви на общността на Reddit за находката. Той получава голям брой известия, някои гласящи: „ Донеси магнитче, в случай че инцидентно има някой портал “.

Дейвид споделя, че приключението му е „ положително бягство от отрицателната 2020 година “

Въпреки че местоположението към този момент не е загадка за обществото, към момента остават 2 въпроса: Кой и за какво е сложил мистериозната апаратура?

Докато някои допускат, че е подложен от извънземни, други считат, че е непотърсено изкуство.

Има догатки, че незнайна творба е на починалия Джон Маккракън, прочут със своите статуи " дъска ". Първоначално версията беше доказана от неговия галерист Дейвид Цвирнер, само че по-късно той отдръпна думите си. Маккракън умря през 2011 година

Други допуснаха, че творбата може да е на създателя Петисия льо Фоунхоук, която конфигурира тотемични фигури на „ секрети места в пустините “.

Тя обаче съобщи пред онлайн изданието Artnet, че фактически е обмисляла да сложи някое от творбите си в щата, само че в този случай " не може да си припише авторството ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР