Само 4 дни ни делят от старта на най-голямото спортно

...
Само 4 дни ни делят от старта на най-голямото спортно
Коментари Харесай

Денис Шаповалов – между тенис корта и музикалното студио

Само 4 дни ни разделят от старта на най-голямото спортно събитие в България за 2020 година - тенис шоуто Sofia Open. Куп звезди от международния тенис хайлайф идват в София и ще играят пред българскапублика в " Арена Армеец " от 7 до 14 ноември. Страната ни е една от дребното в света, които ще имат достойнството да одобряват шампионат от календара на АТP след спирането на тура. И то какъв шампионат?! Отново най-силният от категория АТP 250 за годината! Продължаваме рубриката " Звездите на Sofia Open ". Нека дружно се срещнем с любопитни обстоятелства за тях и да отброяваме с неспокойствие дните до старта!

Денис Шаповалов е измежду най-младите участници на Sofia Open 2020. Канадецът има една извоювана купа досега – на твърдите кортове в зала в Стокхолм (2019 г.). Преди конкуренцията в шведската столица беше с индикатори 0-7 в полуфинални срещи.

Едва 20-годишен през предишния сезон игра на край на Мастърс 1000 шампионата в Париж (загуби от Джокович), ставайки най-младият финалист в шампионата от Томаш Бердих (20) през 2005 година Бе съществена част от тима наКанада, който предишния ноември доближи до край за " Купа Дейвис ". През септември тази година дебютира в Топ 10 на ранглистата, ставайки вторият представител на Канада, след Раонич, с сходно достижение. Втурнирите от Големия шлем най-хубавия му резултат е достигането до четвъртфиналите на US Open 2020.



Денис Шаповалов стартира да играе тенис от дете, а негови първи треньори са татко му Виктор и майка му Теса, които управляват тенис академия във Воун, Канада. Той е роден в Израел, където майка му се реалокира от Русия. Когато е на 9 месеца към този момент живее в Торонто. Говори британски и съветски език. Любимата му настилка е тревната, а удар – смач. Идол в детските му години е Роджър Федерер. През 2017 година е определен за Новобранец на годината, както и за Най-прогресирал състезател. Споделя, че в случай че не е бил тенисист е щял да бъде хокеист. Обича да играе на видео игри. Освен това е буен обожател на музиката, в частност рапа.

" Обичам музиката, обичам рапърите. Голям почитател съмна G-Eazy и песните, които написа. Той беше вдъхновението ми да се заема с музика. Това е методът да изразя мислите си. Оборудвах домашно студио и започнах даработя върху няколко песни. Първата от тях излезе през август. Това е ария за борбата да пробия без непозната помощ. Само с поддръжката на фамилията ми. Да се бориш всекидневно. Ставаш рано, лягаш следполунощ и по през целия ден тренираш ", споделя Шаповалов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР