Само 3 партии от регистрираните у нас 127 партии, които

...
Само 3 партии от регистрираните у нас 127 партии, които
Коментари Харесай

Само 3 от 127 партии са подали в Сметната палата отчетите си |

Само 3 партии от записаните у нас 127 партии, които са задължени да показват докладите си пред Сметната палата, са го създали до този миг. Срокът е до 31 март, оповестиха от Сметната палата. 

Освен финансовите си доклади за 2021 година, политическите обединения би трябвало да подадат и декларациите по пример със описи на физическите лица, юридическите лица и едноличните търговци, създали дарения. 

Информация и мостри на нужните документи могат да се намерят в интернет страницата на Сметната палата в раздела „ Контрол-партии “.

Финансовите доклади би трябвало да се показват в Сметната палата на книжен и електронен притежател. Това обвързване се отнася за всички регистрирани партии, които не са прекратили активността си с влезнало в действие решение на Софийския градски съд.

Съгласно Закона за политическите партии, годишен финансов доклад, който не дава отговор на условията по отношение на формата, наличието и метода на представянето му, както и когато не е съпроводен с декларацията със листата на донорите, се счита за неподаден.

До 15 април Сметната палата ще разгласява на интернет страницата си показаните от политическите партии финансови доклади за 2021 година и описите на донорите им, наименованията на партиите, които не са подали доклади в период, както и лист на партиите, получили държавна дотация през миналата година.

Последиците от непредставяне или непредставяне в период на годишните финансови доклади и декларациите със лист на донорите, са: - налагане на имуществена глоба на политическата партия в размер от 5 000 до 10 000 лева.; - загубване правото на държавна дотация до провеждането на последващи избори за национални представители; - опция Софийският градски съд да постанови разформироване на политическата партия, когато не са показани в Сметната палата годишни финансови доклади за две поредни години.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР