Само 25 на сто от германците подкрепят работата на Олаф

...
Само 25 на сто от германците подкрепят работата на Олаф
Коментари Харесай

Рекорден спад в доверието към германския канцлер и неговата коалицията

Само 25 на 100 от германците поддържат работата на Олаф Шолц

Около две трети от германците са недоволни от работата на немския канцлер Олаф Шолц и неговата коалиция, която се сблъска с рецесия след рецесия от встъпването си в служба през декември, съобщава  .

Това демонстрираха резултатите от изследване на публичното мнение на Insa, оповестено в неделя от седмичника Bild am Sonntag.

Само 25 на 100 от германците имат вяра, че социалдемократът прави добре работата си. Това е спад от 46 на 100 от изследването през март.

За разлика от тях, 62 % от германците считат, че Шолц не се оправя добре, което е рекорден брой спрямо едвам 39 % през март.

Откакто пое властта, Шолц трябваше да се оправи с войната в Украйна, енергийна рецесия, растяща инфлация и в този момент суша - всичко това тласка най-голямата стопанска система в Европа към ръба на рецесията.

Критиците го упрекват, че не демонстрира задоволително водачество.

Подкрепата за неговата Социалдемократическа партия (SPD) е едвам 19 %, демонстрира изследването на Insa, много зад опозиционните консерватори и младшите съдружни сътрудници Зелените е под 25,7 %, които SPD взе на федералните избори предходната година.

Проучването идва след една изключително тежка седмица за Шолц.

Първо, той влезе в борба с палестинския водач Махмуд Абас по мотив на негово изявление за Холокоста. Германският канцлер съобщи, че е " погнусен от скандалните забележки ", направени от палестинския президент Махмуд Абас в Берлин, който упрекна Израел в осъществяването на " 50 Холокоста " против палестинци през годините.

Изявлението на Олаф Шолц в Туитър пристигна ден, откакто Абас отхвърли да осъди смъртоносното нахлуване на палестински екстремисти против израелски спортисти на Олимпийските игри в Мюнхен през 1972 година Вместо това Абас отвърна, заявявайки, че може да уточни " 50 Холокоста " от страна на Израел.

След това в петък опозиционните депутати в Хамбург го упрекнаха в замъгляване на истината по време на чуване за огромна данъчна машинация, осъществена по време на мандата му като кмет на северния пристанищен град - обвинявания, които той отхвърля и вместо това твърди, че има пропуски в паметта.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР