Само 127 шофьори са кандидатствали за виза за водачи на

...
Само 127 шофьори са кандидатствали за виза за водачи на
Коментари Харесай

Слаб интерес към временните визи за шофьори на камиони във Великобритания

Само 127 водачи са кандидатствали за виза за водачи на камиони с гориво, заяви министър председателят на Англия Борис Джонсън, представен от Би Би Си.

Правителството предлага 300 визи за задгранични водачи на камиони, които да неотложно да стартират работа в страната. Те ще могат да останат в страната до края на март идната година. Предложението обаче не среща упования интерес.

Мярката се постанова на фона на дефицита на водачи на камиони в страната и паническото пазаруване, което остави бензиностанциите без гориво, а питателните магазини без стока.

Правителството приготвят още 4700 визи за водачи, които ще бъдат в действие от края на октомври до края на февруари.

В изявление за Би Би Си Джонсън отхвърли изказванията, че казусът е обвързван с Брекзит.  Според него „ проблемите с веригата на доставки са свързани с икономическото възобновяване “. Той също по този начин акцентира, че казусът е световен и Англия не е единствената страна, наранена тежко.

„ Представете си, че е имало студено време, че в този момент тръбите се размразяват. Този стрес и това натоварване идват от събуждането на стопанската система “, сподели той.

Британската асоциация за товарни транспорти (RHA) съобщи, че дребният брой претенденти демонстрира, че краткосрочните визи не са „ атрактивни “.

Според представител на асоциацията, с цел да бъдат привлечени задгранични водачи тези визи би трябвало да бъдат за минимум 12 месеца.

„ Реалността е, че тези задгранични водачи евентуално имат работа. Ако визите са единствено за три месеца, най-вероятно няма да има доста искащи “, разяснява той.

Вчера близо 200 военнослужещи, от които 100 водачи, се включиха в доставките на горива до бензиностанциите, с цел да оказват помощ с превъзмогването на рецесията в страната.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР