Самият Карадайъ вече заплаши Минчев с отстраняване от шефското място

...
Самият Карадайъ вече заплаши Минчев с отстраняване от шефското място
Коментари Харесай

Карадайъ и шефът на НС пак се захапаха заради Рашков

Самият Карадайъ към този момент заплаши Минчев с премахване от шефското място в Народно събрание, тъй като не хареса отговорите на Рашков за дейностите на Министерство на вътрешните работи по време на изборите през юли и ноември. Припомняме, че водачът на Движение за права и свободи и силовият министър влязоха в остри разногласия между тях, откакто Карадайъ упрекна полицията в оказване на напън върху симпатизанти на Движението. Рашков от своя страна твърди, че става дума за акции за пазаруване на гласове.

Карадайъ насочи запитване към Рашков в границите на парламентарния надзор, на което бе отговорено документално на 17-ти януари, само че съгласно ръководителя на Движение за права и свободи отговорът е едно " писмо " и не съдържа доказателства, каквито той е изискал - " учредения, инструкции, документи, протоколи, тъжби " и други

Карадайъ сподели, че в случай че Никола Минчев не съблюдава конституционното си обвързване да накара министър Бойко Рашков да му отговори, може да се задейства процедурата по искане на оставката му като ръководител на Народното събрание. Самият Минчев разгласи, че има отговор на министъра и му е предадено, че има несъгласие към него.

“В комфортно за вас време предлагам да свикате председателски съвет, на който да се посочи предметът на питането и дали настояването на документи съставляват парламентарен надзор върху изпълнителната власт”, уточни и през днешния ден Карадайъ.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР