Самият факт, че може да разполага някой с кодовете, който

...
Самият факт, че може да разполага някой с кодовете, който
Коментари Харесай

Буруджиева: Ако политик разполага с кодовете на машините, трябва да приключи с кариерата си

Самият факт, че може да разполага някой с кодовете, който няма право да разполага с тях, към този момент е задоволителен този някой да завърши или с професионалната си, или с политическата си кариера. Това сподели пред " Фокус “ политологът доцент доктор Татяна Буруджиева във връзка зародилия спор сред някогашния премиер Кирил Петков и народния представител от " Българска социалистическа партия за България “ Георги Свиленски, по отношение на изказванието на господин Свиленски, че Петков държи кодовете на машините за изборите.

" Това е извънредно значим въпрос в действителност, тъй като има ясни правила къде тъкмо могат да бъдат кодовете за тези машини. Тези правила са основани с оглед основаване на доверие в резултата от машинното гласоподаване. И защото най-важното несъгласие против машинното гласоподаване е точно казусът, че единствено няколко души могат да управляват тази значима част от изборния развой, а точно акумулиране на резултатите от изборите, макар че демокрацията значи и изисква жителите да имаме право на надзор по време на безусловно целия развой – по тази причина има наблюдаващи, за това има метод, доста явен, по който се избират комисиите и така нататък, и така нататък Този надзор обаче над самите машини и техния програмен продукт и резултатът, който те дават, е приближен в тази ситуация с машинното гласоподаване на няколко експерти. Сега първо, че ние даже не знаем кои са тези експерти, нямаме никаква визия от това какъв брой те са експерти. Те не са излъчени, по никакъв метод примерно не са оторизирани и не е показано от общността, от гилдията на съответните ІТ експерти, че това са експертите, на които можем да се доверим в действителност. На всичкото от горната страна, се оказва, че кодовете не са там и не са под контрола на тези лица, които имат право да ги управляват. Дори единствено това към този момент е задоволително за доста сериозен проблем, само че този проблем е по отношение на резултата на самите избори. Що се отнася до намесването в този проблем на някогашния министър председател, тук към този момент влизаме в друга обстановка. Тук към този момент влизаме в обстановката този човек… не зная дори дали би трябвало да кажа, да изясни, тъй като откакто той си разреши да наруши Конституцията, беше ясно, че той няма да се съобрази с никакви правила. “

" Можем да подозираме единствено, че тази работа в Народното събрание, която към този момент продължава някак си без фокус, тъй като в случай че след всеки предходен избор от претърпените четири-пет избора през последните две години, в случай че въпросът беше " Кога, по кое време, по кое време ще стане държавно управление? “, някак си този път стоим и не се питаме непрестанно по кое време ще стане държавно управление, просто тъй като дневният ред в Народното събрание е ориентиран към други тематики и е доста по-фокусиран върху други проблеми “ разяснява доцент Буруджиева.

" Kонтролът над самите машини и техния програмен продукт и резултатът, който те дават, е приближен в тази ситуация с машинното гласоподаване на няколко експерти. Сега първо, че ние даже не знаем кои са тези експерти, нямаме никаква визия от това какъв брой те са експерти. Те не са излъчени, по никакъв метод примерно не са оторизирани и не е показано от общността, от гилдията на съответните ІТ експерти, че това са експертите, на които можем да се доверим в действителност. На всичкото от горната страна, се оказва, че кодовете не са там и не са под контрола на тези лица, които имат право да ги управляват. Дори единствено това към този момент е задоволително за доста сериозен проблем, само че този проблем е по отношение на резултата на самите избори “, уточни доцент Буруджиева във връзка абсурда между Кирил Петков и Георги Свиленски и обвиняването на депутата от Българска социалистическа партия, че някогашният министър председател държи кодовете на машините за изборите. Според нея нито хартията, нито машината не може да реши политическите проблеми и добави, че политиците би трябвало да стимулират хората да отидат до урните и да гласоподават.

Относно предлагането на " Демократична България “ за основаване на преброителни центрове политологът разяснява, че опростяването или усложняването на администрацията по време на избори не решение и няма до докара до нищо. По тематиката за приема на България в Шенген, политологът съобщи, че огромен проблем е непрекъснатата политическа неустойчивост и въртележка.

" Не чакам нито кавги, нито заявки “. Така Татяна Буруджиева дефинира идните съвещания между Румен Радев и партията на Стефан Янев. Според нея хода на нещата върви към връчване на мандатите до януари и опит за сформиране на кабинет, а при крах за постоянен кабинет - избори. По думите й метеорологичното време не казусът за осъществяване на избори, а нежеланието на хората да гласоподават.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР