Самият д-р Шигеаки Хинохара е блестящо потвърждение на своите правила

...
Самият д-р Шигеаки Хинохара е блестящо потвърждение на своите правила
Коментари Харесай

Д-р Хинохара: Енергията идва от това да се чувстваме добре, а не да ядем и да спим много

Самият доктор Шигеаки Хинохара е ослепително удостоверение на своите правила за здраве и дългоденствие. Той съумява да доживее до цели 105 години и постоянно е бил младолик. Нещо повече - тежестта му от 60 кг е непроменено откогато е бил на 30 години. Смята, че дължи дълголетието си на първо място на храната.

Д-р Шигеаки Хинохара дълго време бе и най-възрастният практикуващ доктор в Япония, а и в света. Той бе ръководител на съвета на настоятелите в болница Сейнт Люк в Токио и приживе изнасяше лекции за вярно хранене в цялата страна.

Винаги подготвен да пробва нови неща, Д-р Хинохара е издал към 150 книги след 75-ия си рожден ден, една от които – „ Living Long, Living Good " – е продадена в 1,2 млн копия.

Той предизвиква хората да живеят дълъг и благополучен живот, като самият той е най-хубавият образец за подражателство.

Вижте неговите правила:

Енергията идва от това да се усещаме добре, а не да ядем и да спим доста. Всички помним, че като деца сме имали толкоз занимания, че постоянно сме забравяли за съня и храната. Мисля, че и възрастните би трябвало да живеят по този начин – не е належащо да се изтощавате със строги правила за вечеря и час за лягане.

Всички дълголетници, без значение от своята раса, пол или народност, имат едно общо нещо – те не са с наднормено тегло.

Храната е най-важна. За закуска аз пия чаша плодов сок с една супена лъжица зехтин или чаша мляко с малко леща на прахуляк и един банан. Зехтинът е доста потребен за артериите и за кожата. На обяд похапвам малко мляко с 2-3 бисквити или пък нищо, в случай че съм доста ангажиран. Никога не усещам апетит, когато съм концентриран в работата си. За вечеря похапвам плодове, малко риба с ориз, а два пъти седмично – 90 грама немазно месо.

Бъдете заети и гледайте напред. Моят график за лекции и нормалната ми работа в болничното заведение е напълнен за година напред. А през 2020 считам да се развличам на Олимпийските игри в Токио. Изобщо не е нужно да се пенсионирате, само че в случай че доста желаете – никога по-рано от 65-годишна възраст.

Ако лекарят ви предлага някаква процедура или интервенция, на първо време го попитайте дали би подложил жена си и детето си на нея. Противно на общоприетото разбиране, лекарите не могат да лекуват всичко. Така че, за какво да си предизвикваме непотребна болежка от една ненужна интервенция. Аз имам вяра, че животните и лечението с музика могат да създадат повече, в сравнение с си показват лекарите.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР