Самир обикаля с мъка из улиците на Дубай, яхнал моторетката

...
Самир обикаля с мъка из улиците на Дубай, яхнал моторетката
Коментари Харесай

С глобалното затопляне животът в страните от Залива може да стане невъзможен

Самир обикаля с тъга из улиците на Дубай, яхнал моторетката си в най-горещите часове на лятото. Термометърът демонстрира 45 градуса на сянка, поради климатичното стопляне жегите в Залива може да станат непоносими и хората, въпреки и със забавяне, осъзнават по какъв начин стоят нещата.

" Работя от 9 до 16 ч. в тези горещини " с " почивки на всеки три часа ", изяснява с обезпокоена усмивка куриерът пакистанец, нает от мобилно приложение за доставки в огромния град от Емирствата.

В Дубай, където зноят е съпроводен от висока мокрота, мнозина локални поданици и чужденци гледат да избягат от смазващите летни температури. Останалите прекарват времето си в свръхклиматизирани пространства и разчитат на цялостен батальон куриери, с цел да излизат на открито допустимо най-рядко.

А ситуацията наподобява ще става все по-критично. Със стоплянето на климата " равнището на топлинния стрес ще се повишава доста " в редица градове от Залива, твърди Елфатих Елтахир, учител по хидрология и климат в Масачузетския технологически институт.

Към края на този век съчетанието от все по-високите температури - над 50 градуса, и влажността може да провокира в някои селища случаи на " топлинен стрес, несъответстващ с живота " на хората, показва ученият пред Агенция Франс Прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР