Сами сте на Свети Валентин? Сами сте в зимните дни?

...
Сами сте на Свети Валентин? Сами сте в зимните дни?
Коментари Харесай

Лукс или необходимост е любовта към самите нас?

Сами сте на Свети Валентин? Сами сте в зимните дни? Сами сте след тежък ден? Не, идващите редове не желаят да ви угнетен, а да ви припомнят, че най-важното изискване, с цел да сме щастливи е да обичаме... Първо себе си. Ритуалите за по този начин наречената self-love терапия са доста и вярвате или не, те не включват единствено вана цялостна с морски соли, чаша вино и ароматна свещ. Все повече психически изследвания сочат, че акта на обич и грижа към самите нас е ключът към менталното ни здраве и е повече от просто well-being интензивност – това е наложително изискване за благополучие и ментално здраве.

Защо е значимо да се обичаме?
За доста от хората, четящи тези редове, терминът self-love несъмнено звучи по-скоро като волност, наклонност на модерното време, от която компании и известни персона черпят дивиденти и триумфи. По подигравка на ориста обаче, грижата за себе си и способността да сме състрадателни към самите нас в действителност може да са най-необходими за тези, които посвещават времето си на работа, целеустремени са и се надбягват, както с времето, по този начин и със своята най-хубава версия.

Фантазия за съвършенство
Бивайки прекомерно взискателни към себе си, ускоряваме възприятието за самооценка и даваме глас на тези мисли, които ни припомнят, че нещата постоянно могат да се случат по-добре.

Проучванията демонстрират, че перфекционистите са изложени на по-висок риск, както от душевен, по този начин и от физически болести. Първата стъпка към разбиването на неприятната връзка с фантазията ни за съвършенство е да признаем, че тя е нереалистична и неприятна за нас.

По думите на професора по човешко развиване в Тексаския университет в Остин Кристин Неф – „ Любовта, връзката и приемането са ваше право по рождение “. Пол Хюит – клиничен психолог във Ванкувър, Канада, и създател на книгата Perfectionism: A Relational Approach to Conceptualization, Assessment and Treatment разказва рецензията в нас като „ противен възрастен човек, който е подготвен да ни накаже “.

За да се справите с перфекционизма и неговите вреди, експертите поучават да започнете да практикувате състрадание към самите себе си – прощавайте си грешките и не се наказвайте. Така ще можете да упражнявате мозъка да бъде податлив към признателност към нас самите.

Алтернативите са на всички места към нас
Израз на осъзнатата обич към самите нас е отношение към метода на живот, който водим. Желанието да подобрим средата и качеството на живот е естествено разследване на ритуалите за пълноценна връзка със себе си.

Специалистите настояват, че желанието на доста хора за съществено и незабавно отказване от нездравословните привички, от понеделник, от началото на новия месец, от 1-во число, е съществена причина да се връщаме към тях, като че ли сме привлечени от мощен магнит. Вярваме, че всеки е изпитал това изказване на собствен тил. Стратегията, която осъзнато може да припознаете, е способността да търсим и намираме другите възможности към нас.

Искате да спрете захарта? Проучете и надградете знанията си във връзка с подсладителите. Изберете положителните, съгласно вас, варианти, информирайте се за места, от които да си ги набавите или за заведенията за хранене, в които не се употребява захар.

Искате да поработите над чистотата в дома си? Преровете youtube за действителни ревюта на прахосмукачки роботи, които с стават все по-достъпни и ефикасни с огромното предложение на софтуерния пазар.

Искате да намалите количеството вино, което изпивате? Информирайте се за безалкохолните други възможности на по този начин обичаната напитка. Методът, по който се случва деалкохолизацията на виното, е посредством нежно премахване на алкохола на ниска температура - 29С, под вакуум, като в това време всички аромати във виното се резервират дружно с потребните му съставки и антиоксиданти.

Искате да спрете цигарите? Набавете си никотинови лепенки. Ако към този момент сте пробвали и не ви оказват помощ, заложете на някоя от бездимните други възможности на родния пазар като IQOS и lil SOLID. Бездимните артикули, за които е научно потвърдено, че, въпреки и не без риск, са по-добра опция на продължителното пушене, носят на пълнолетните пушачи приятност от тютюна без да основават дискомфорт от неприятната миризма на цигарен пушек, която се пропива в облеклата, косата и мебелите.

Аерозолът, който се отделя по време на използването на бездимни артикули, се разсейва бързо в околната среда, няма отрицателно влияние върху въздуха на закрито, което значи, че ще подобрите качество на въздуха в дома и в колата си.

5-минутен дневник
Създайте си дневен обред, за който да отделяте време без значение кой ден от седмицата е и какъв брой сте ангажирани. Един от известните способи за поддържане на този обред са по този начин наречените 5 или 10-минутни дневници, които можете да си закупите онлайн. Всеки ден попълвате отговори на няколко въпроса, да вземем за пример: „ Днес аз съм… “; „ Благодарен съм, че… “; „ Днес ще направя… за себе си “. Дневниците са постоянно употребявани и при терапевтите, като посредством тях можете да следите настроението си и да ги препрочитате, с цел да си припомняте какъв брой е значимо да практикувате self-love ритуали.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР